Deel dit artikel
-

‘Tachtig procent basisscholen gebruikte Squla’

Tachtig procent van de basisscholen gebruikte Squla in de weken nadat het coronavirus uitbrak. “In de eerste week dat de scholen dicht waren, hebben we 400.000 unieke gebruikers bediend”, vertelt head of Squla Peter Hofstede.

Die vloedgolf aan interesse was in eerste instantie te veel voor Squla. “Die maandagochtend ging het dak eraf. Iedereen wilde tegelijk door de deur naar binnen. En niet alleen om half negen, maar ook om negen uur en toen nog eens om tien uur. We zagen twintig keer de traffic van wat normaal is.”

De IT-systemen zakten door de hoeven toen Nederland massaal de kinderen moest gaan thuisscholen. Met name de databases voor antwoorden, de virtuele pendant van het schoolschrift, kon het niet aan. Er waren constant tien- tot honderdduizenden kinderen ingelogd. “In het begin werkten we van piek naar piek, maar kregen het uiteindelijk ook dankzij hulp van buiten onder controle.”

Squla organiseerde tijdens de thuisschooldagen met NOC*NSF ook virtuele gymlessen. Bekende topsporters stonden voor de webcam thuis om gymlessen te geven.

Of alle nieuwe klandizie beklijft, kan Hofstede nog niet zeggen. “Gisteren is het gebruik weer opgeklommen naar de helft van wat we tijdens de piekperiode zagen. De 50%-verdeling tussen thuis en op school werken zie je dus bij ons ook terug. Gisteren was geen normale dag. Er moest op school een hoop bijgepraat worden en het werk moest na de vakantie weer opgestart worden. We zullen de komende week zien hoe het zich verder ontwikkeld.”

“De adoptie van online tools is versneld in het onderwijs.”

In de COVID-19-periode tot nu toe zijn er op Squla in totaal 300 miljoen vragen beantwoord.

Squla en WRTS vormen sinds vorig jaar zomer samen Futurewhiz.

Foto: blondinrikard (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond