Deel dit artikel
-

Zeven aanhoudingen in onderzoek naar vuurwerksite

Een onderzoek naar de website vuurwerk-fanaten.net heeft maandag geleid tot de inbeslagname van ‘levensgevaarlijk vuurwerk’ en de aanhouding van zeven personen.

Het gaat volgens de politie om mannen tussen 30 en 40 jaar oud. Een aantal van hen is in het verleden eerder met politie en justitie in aanraking gekomen in verband met vuurwerkdelicten. De verdachten zitten vast en worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Aan de aanhoudingen ging maandenlang onderzoek vooraf door de recherche van de Eenheid Rotterdam. De desbetreffende site kent een vaste kern van zo’n 150 bezoekers. Op het openbare deel van de website wordt alleen over vuurwerk gesproken. Maar in besloten chatgroepen op de site wordt volop illegaal vuurwerk verhandeld.

In de woningen van de verdachten heeft de politie in totaal enkele honderden kilo’s illegaal vuurwerk aangetroffen. In een woning in Spijkenisse werd zelfgemaakt zeer instabiel vuurwerk ontdekt.

De website Vuurwerkfanaten draait op een server in het buitenland en wordt via een provider in een derde land gehost. De politie heeft de provider inmiddels verzocht om de website offline te laten halen. Ook neemt de politie de domeinnaam in beslag. Vorig jaar nam de politie ook al de domeinnamen van een aantal websites in beslag, omdat er illegaal vuurwerk werd verhandeld.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond