Deel dit artikel
-

Zeven livestreams voor Olympische Winterspelen

De NOS gaat op zeven livestreams aanbieden tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji. De streams vullen de lineaire tv-uitzending op Nederland 1 aan. Kijkers kunnen zo vrijwel tegelijk alle sportwedstrijden live volgen.

De NOS zegt klaar te zijn voor wat zij noemt Operatie Sotsji. Met 230 uur televisie op de Olympische zender Nederland 1, 90 uur radio plus een 24/7 nieuwsstroom via NOS.nl, de NOS App en NOS Teletekst. Biedt Nederland 1 de hoogtepunten van alles wat er gebeurt op de Spelen, online bepaalt de bezoeker zelf. Zes livestreams zijn te bekijken via NOS.nl, via de NOS app op slimme televisies en de NOS Nieuws App. Daarnaast doet de redactie door middel van een live blog, artikelen, video’s en foto’s continu verslag van alle gebeurtenissen in Sotsji.

Het grote verschil met de Zomerspelen in 2012 is dat alle livestreams nu ook beschikbaar zijn in de NOS-app voor tablet en mobiel (Android, iPhone en iPad). Een liveknop is duidelijk zichtbaar als er een of meerdere livestreams beschikbaar zijn. Bij de extra streams is geen commentaar te horen, wel het algemene wedstrijdgeluid. In verband met rechten zijn livestreams, video’s en de Olympische uitzendingen van NOS Sport niet beschikbaar in het buitenland.

De registratie van het schaatsen is opnieuw in Nederlandse handen. Meest in het oog springende cameraposities zijn de langste railcam die ooit bij het schaatsen is ingezet en een zogeheten fly cam, die aan een kabel diagonaal door de hal vliegt.

NOS Studio Sportwinter begint op vrijdag 7 februari. Vervolgens is er tot en met zaterdag 22 februari dagelijks tussen 20.25 en 21.20 uur een aflevering te zien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond