Deel dit artikel
-

Zeventig miljoen groeigeld voor Evernote

Evernote heeft zeventig miljoen dollar nieuw kapitaal aangetrokken bij twee investeringsbedrijven. “Niet omdat we het geld nu nodig hebben”, zegt oprichter Phil Libin.

Libin maakte zojuist bekend, dat Meritech en CBC Capital zeventig miljoen investeren in het bedrijf dat het digitale geheugen voor de hele wereld wil worden. Dat zijn investeeders uit Amerika en China die zogeheten ‘late stage’ investeringen doen.

“Hiermee willen we onze financiële infrastructuur zo inrichten dat we de komende jaren zelfstandig kunnen doorgaan met het bouwen van een innovatief en duurzaam bedrijf. We willen middelen voorhanden hebben om zonder afleiding internationaal uit te breiden, overnames te plegen en de producten door te ontwikkelen”, aldus Libin.

Het is niet bekend tegen welke waardering de investering wordt gedaan. Het gerucht deed onlangs de ronde dat dat een miljard dollar zou zijn. De directeur doet daar geen uitspraken over. Zijn ambitie is dat zijn bedrijf de ambitie en werkwijze van een startup handhaaft voor de periode van honderd jaar.

Evernote heeft dertig miljoen gebruikers, de helft meer dan een half jaar geleden. Veertig procent van de gebruikers van vier jaar geleden is nog steeds aan boord.

Foto: Johan Larsson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond