Deel dit artikel
-

Ziggo ergert zich aan glasvezelpropaganda

Kabelbedrijf Ziggo gaat volgende week praten met wethouder Jan Baerends van de Gemeente Baarn. Die zou te ver zijn gegaan met het aanprijzen van het door Reggefiber aan te leggen glasvezelnetwerk.

Er is ergernis ontstaan over een huis-aan-huis verspreide folder, waarin Baerends de voordelen van een snel netwerk opsomt: ‘Glasvezel kan de maatschappelijke en economische ontwikkelingen in Baarn een positieve impuls geven’.

Ziggo vindt dat niet kunnen. Een gemeente hoort slechts te faciliteren. Het is volgens de kabelaar opmerkelijk dat een bestuurder signalen afgeeft richting de burgers waarin een voorkeur voor één van de partijen kenbaar wordt gemaakt.

Het is niet voor het eerst dat Ziggo gemeentebestuurders op de vingers tikt voor glasvezelreclame. De kabelaar stelt dat zijn netwerk niet onder doet voor dat van Reggefiber. ‘Ons netwerk is vrijwel volledig verglaasd.’

Baerends zegt tegen de Gooi- en Eemlander dat hij zich niet voelt aangesproken door de kritiek. ‘Ik heb nergens gezegd dat iedereen glasvezel moet nemen. Ziggo is een prima alternatief.’

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Vind het niet kunnen, de hogere uploadsnelheid heeft daar weinig weinig effect op…..

Philippe Chabot

Hier wordt één ding over het hoofd gezien: glasvezel (Reggefiber) is een medium en geen leverancier. Wettelijk moeten alle providers die daarvoor belangstelling hebben, toegelaten worden op dat medium en er hun diensten over aanbieden. Ziggo kan dus ook zijn diensten aanbieden over glasvezel, maar verkiest dat zelf om dat niet te doen.
De kabel van Ziggo daarentegen is gesloten. Ziggo laat geen concurrenten toe op hun kabel. Daarmee gaat de vergelijking tussen glasvezel en de kabel van Ziggo dus mank. De klacht van Ziggo is dus onterecht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond