Deel dit artikel
-

Ziggo haalt KPN in met vaste telefoon

Ziggo heeft KPN bijna ingehaald in de strijd om de markt voor vaste telefonie. Met een marktaandeel van 41,4 procent is Ziggo de marktleider tot op 0,2 procentpunten genaderd, zo blijkt uit de nieuwste editie van het Dutch Fixed Telephony Market-rapport van onderzoeksbureau Telecompaper.

De strijd vindt plaats om een krimpende markt. Het totaal aantal aansluitingen voor vaste telefonie zakte in het derde kwartaal van 2017 met 1 procentpunt.

De Nederlandse vaste telefoniemarkt telde eind derde kwartaal nog 6,16 miljoen aansluitingen. Dit was mede het gevolg van een krimp in het aantal digitale telefonie (VoIP)-lijnen na twee achtereenvolgende stabiele kwartalen. Het aantal digitale lijnen kwam uit op 5,6 miljoen, 30 duizend minder dan in het tweede kwartaal 2017. Het restant bestaat uit analoge/ISDN-aansluitingen.

De daling van het aantal aansluitingen is al gaande sinds eind 2015. Het positieve effect van triple play pakketten met (VoIP-)telefonie, internet en tv, zorgde sinds 2009 weer voor een groeiende markt in vaste telefonie. Sinds enkele jaren is dit niet meer voldoende om de ingezette daling van analoge lijnen te compenseren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Daan Yppen - SSGN Nijmegen

Heb zelf ook vaste telefonie via KPN, als onderdeel van het alles-in-1 pakket (telefonie, internet en 4K televisie). Eerlijkheidshalve gebruik ik de vaste lijn echt nooit. Op mobiel kan ik onbeperkt bellen. In mijn vrienden- en kennissenkring (van mijn generatie dan) ook daadwerkelijk niemand die gebruikmaakt van een vaste lijn. Wat ik dan wel weer prettig vind is de KPN Veilig feature die is inbegrepen bij het alles-in-1-pakket. Alle features staan hier opgesomd: https://www.gax.nl/ziggo-of-kpn/ Vooral ‘Finder KPN’ gebruik ik veel (te veel).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond