Deel dit artikel
-

Ziggo hoeft geen persoonsgegevens te verstrekken na ‘lastercampagne’

Kabelaar Ziggo heeft geen persoonsgegevens hoeven te verstrekken aan Bouwbedrijf Casmond, dat slachtoffer stelde te zijn van een anonieme lastercampagne op internet. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd vonnis.

Eind 2014 en begin 2015 zijn op diverse websites, waaronder op de websites van DTG en Castricum Onderneemt, negatieve beoordelingen geplaatst. Het bouwbedrijf werd daar als oplichter en leugenaar afgeschilderd.

Casmond kreeg via Castricum Onderneemt een IP adres toegespeeld, maar Ziggo weigerde de persoonsgegevens te overhandigen.

De voorzieningenrechter blijkt de vordering in januari te hebben afgewezen. Niet alleen zou Casmond onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de onrechtmatige uitlatingen op internet door een klant van Ziggo zijn gedaan, ook is geen kopie gemaakt van de gewraakte beoordeling die inmiddels was verwijderd.

Daarnaast ging Casmond er blijkbaar van uit dat er opnieuw soortgelijke beoordelingen zouden worden geplaatst, maar die zijn niet verschenen. Een reële kans op herhaling is volgens de rechtbank niet aanwezig.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond