Deel dit artikel
-

Ziggo Sport introduceert de eerste mobile augmented reality (AR) voorbeschouwing

Ziggo Sport claimt een primeur op het gebied van augmented reality in sport. In aanloop naar El Clásico, de Spaanse voetbalkraker tussen Real Madrid en FC Barcelona, wordt voor het eerst voorbeschouwd op de wedstrijd in mobile AR.

Commentator Sierd de Vos blikt vanaf vandaag met behulp van je smartphone vanuit de woonkamer vooruit op de wedstrijd. Louis van Gaal zal zaterdag 10 april in de studio van Ziggo Sport aanschuiven om zijn visie op de wedstrijd te geven. De uitzending op Ziggo Sport begint om 20:30 uur.

Er is geen speciale app nodig: kijkers kunnen via de landingspagina ziggosport.nl/sierd toegang geven tot de camera en bewegingssensoren van de smartphone, waarna El Sierd in de woonkamer, of waar je als gebruiker maar wil, verschijnt en op de voor hem kenmerkende wijze de aanstaande wedstrijd voorbeschouwt.

AR wordt al langer ingezet in de TV-uitzendingen van Ziggo Sport. Zo worden de Formule 1-raceweekenden dit seizoen weer geanalyseerd en besproken vanuit een virtuele pitbox, waarbij de belangrijkste data en kleinste details van de wagens met behulp van deze technologie kunnen worden uitgelicht. Ook interviewden Rob Kamphues en Robert Doornbos onlangs live Max Verstappen in Monaco, die door middel van AR in de studio in Hilversum tevoorschijn kwam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond