Deel dit artikel
-

Ziggo staakt ook doorgifte analoge FM radio

Ziggo stopt niet alleen met analoge tv, maar ook met de doorgifte van analoge FM radio via de kabel.

Analoge FM-kabelradio neemt op het netwerk van Ziggo momenteel 20MHz bandbreedte in beslag. Het frequentiespectrum van analoge FM-kabelradio wil de kabelaar gaan benutten voor hogere breedbandsnelheden, meldt TotaalTV.

Een exacte datum voor het afschakelen van FM radio is nog niet bekend. Wel stelt het bedrijf dat het einde van analoge FM-kabelradio ‘binnen afzienbare termijn’ in zicht is. Ziggo is sinds april al bezig met het gefaseerd uitzetten van analoge tv.

Deel dit bericht

12 Reacties

Jeroen

Er is een foutje ingesloten

Het is slechts 20 MHz.
De FM band gaat van 87 – 107 MHz

Adrie

Blijft raar. Die 20 MHz zet niet echt zoden aan de dijk op de totale bandbreedte. Verder is het uitschakelen van analoge TV best logisch omdat analoge tv’s in hoog tempo uitsterven. Analoge (FM) radio’s worden daarentegen nog volop verkocht en werken veel prettiger dan internetradio.

Rob

De upstream van internet loopt nu van 5-65 MHz en de downstream van 85-860 MHz (=ontvangst) Hierin zit dus de FM band. In de toekomst gaat de upstream lopen van 5-200 MHz en de downstream schuift dus ook omhoog van ongeveer 220 MHz tot rond/boven 1000MHz

helmuth tjemmes - tjemmes.nl

en hoe zit het dan met je analoge autoradio?

Rob

Ik heb geen idee hoe het met de FM in de lucht gaat lopen. Misschien alles naar DAB?

Peter

Nog een reden dat ik blij ben ZIGGO in 2013 de rug te hebben toegekeerd

Herman Aerts - 1

Fm in de ether heeft niets te doen met FM op de kabel.
Ook bij de andere aanbieders via KPN netwerk is geen FM. Bij glasvezel weet ik het helaas niet zeker.
Radio gaat dus via de digitale decoder en dat is ook nu al beschikbaar dus maak een verbinding naar je aux ingang of spdif en je probleem is opgelost.
Dus reden om Ziggo op te zeggen lijkt mij niet

jack martens

En dan maar moeten betalen 75€ per maand betalen ik vind dat dit niet moet kunnen want de meeste lokale omroepen zijn net afhankelijk van dit radiosignaal en de lokale omroepen hebben niet altijd de mogelijkheid om via dab uit te zenden

BerT

Als ze nou eerst is zorgen voor een fatsoenlijke stand Aline radio ontvanger voor de digitale radio dan heb ik er geen moeite mee. Dus een ontvanger welke je ook kunt bedienen zonder de tv aan te moeten zetten .
Ze vergeten dat 99% nog gewoon analoog luister, net als Dan wat ook zo goed van de grond komt maar niet heus

Adri

Doodzonde, want ik ben gek op m’n analoge tuners. Was digitale radio nu superieur, ok, dan zou ik iets proberen met een huis FM zendertje. Maar dat is niet zo. Dan maar weer een antenne op dak. Dan mis ik wel m’n BBC 2 en WDR zenders.

RonS

Daar zit je dan.met je dure high end receiver van € 1.500,=
Ziggo bedankt!

Dave hildebrand

Het zou dan fijn zijn als de mediabox next over een aparte knop zou beschikken waarmee je naar de radio zenders gaat. Nu moet de tv aan, het menu door om bij de radio app te komen zender kiezen en dan maar tv uit en de radio over de versterker gaan luisteren.

De wens is dus de horizon box next ook als “radio tuner” te kunnen gebruiken met de tv uit!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond