Deel dit artikel
-

Ziggo start proef met delen modems

Kabelaar Ziggo is, in navolging van Belgacom en Telenet, een proef gestart men het delen van modem/routers. Plannen met een FON-achtig netwerk had het bedrijf al eens onthuld in het prospectus voor de beursgang.

Naast de technische aspecten onderzoekt Ziggo in wijken in de stad Groningen ook hoe de klanten het gebruik ervaren.

De Belgische kabelmaatschappij Telenet heeft, na een gunstige evaluatie van een proefproject in Gent, eerder dit jaar al besloten om over heel Vlaanderen en Brussel zogeheten homespots uit te rollen. Ook UPC installeerde eens een netwerk voor homespots.

Al veel langer bestaat het zogenoemde FON-netwerk. De Foneros, zoals de deelnemers zichzelf noemen, vormen een wereldwijd netwerk van vijf miljoen WiFi-aansluitingen. Die delen hun internettoegang gratis, maar er is ook betaalde toegang mogelijk voor mensen die zelf geen router ter beschikking willen stellen. Het motto van FON luidt: als iedereen twintig procent van zijn breedbandverbinding vrij zou geven voor algemeen gebruik, is het netwerk een stuk efficiënter dan wanneer iedereen honderd procent voor zichzelf houdt.

Verkoopdirecteur Alexander Puregger van FON heeft vorig jaar reeds de Nederlandse kabelaars gepolst, maar dat zou nog niet tot concrete afspraken hebben geleid.

De test duurt vijf weken en Ziggo streeft naar maximaal 1.200 deelnemers.  De uitkomsten van de test bepalen of Ziggo op korte termijn doorgaat met de implementatie van Ziggo Hotspots.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rob

als die landelijke dekking oplevert, dan kan kunnen alle telecomaanbieders opdoeken! Eindelijk telefonie/whatsapp/internet voor normale kosten

Marijke

We worden eindelijk een beetje practisch met zijn allen. Welke aanbieder volgt? Beetje tempo graag. We moeten wel de veiligheid in de gaten houden, voor bijvoorbeeld digitaal bankieren. dat moet dan maar van de programmering op je eigen computer komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond