Deel dit artikel
-

Ziggo voert internetsnelheden op

Ziggo gaat vanaf april de internetsnelheden voor ruim 2,4 miljoen consumenten en 130.000 bedrijven wederom fors verhogen. Particuliere klanten met een Start, Complete of Max-pakket krijgen 25 procent meer downloadsnelheid tot maximaal 500 Megabit per seconde (Mbit/s). Bij zakelijke klanten met Complete of Max gaat deze met 20 procent omhoog tot 600 Mbit/s.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste (zakelijke) klanten ruim voldoende hebben aan de relatief hoge uploadsnelheid van 40-50 Mbit/s. Voor bedrijven met het Start-pakket blijven de snelheden gelijk. Complete, het meest gevraagde pakket, gaat van 200/20 naar 250/25 Mbps.

Het instellen van de hogere snelheid vindt stapsgewijs plaats in een periode van vier weken. In de tweede week van april start Ziggo met het op afstand resetten van modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben.

In een zeer beperkt aantal regio’s is het overigens mogelijk dat klanten de verhoogde internetsnelheden nog niet in alle gevallen ervaren. Dit houdt verband met de regionale omschakeling van analoge naar digitale tv om daarmee bandbreedte vrij te spelen voor internet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond