Deel dit artikel
-

Ziggo zet FOX mes op de keel, onderhandelingen over Eredivisie zitten muurvast

De onderhandelingen tussen Ziggo en sportzender FOX Sports over een nieuw doorgiftecontract zitten muurvast. Dat vertelde Robin Kroes, directeur Strategie van Ziggo, vandaag bij Radio 1.

Beide partijen zitten volgens Kroes niet meer aan de onderhandelingstafel. Er ligt een laatste voorstel op tafel om uit de impasse te komen.

Breekpunt in de onderhandelingen is de eis van FOX (onderdeel van Disney) dat Ziggo een vergoeding gaat betalen voor alle abonnees, ook als ze geen abonnement hebben op de zenders van FOX. Hierdoor moet Ziggo drie keer zoveel betalen.

‘Clubs krijgen in ons voorstel hetzelfde bedrag als ze eerder kregen’, reageert Kroes bij Radio 1. ‘In ons voorstel krijgt Disney een hele gezonde winst. Dat vinden wij ook heel terecht. Maar wij gaan niet meer betalen dan wij nu doen. Dat voorstel ligt op tafel. Daar kunnen wij uitkomen vinden wij.’

Als Ziggo desondanks besluit om de Nederlandse clubs en hun supporters de rug toe te keren is dat volgens FOX uiterst teleurstellend, ‘juist in een tijd waarin zij het al zo zwaar te verduren hebben.’

Ziggo dreigt dan ongetwijfeld klanten te verliezen, want die kunnen dan niet meer naar de Eredivisie wedstrijden kijken. 300.000 Ziggo klanten hebben om die reden een abonnement bij FOX.

In 2016 speelde een soortgelijk strijd tussen FOX en KPN. Ook toen dreigde KPN FOX op zwart te zetten, maar werd uiteindelijk toch nog een overeenkomst gesloten.

Het probleem is vooral dat Ziggo hekkensluiter is in de onderhandelingen. Het kabelbedrijf heeft een contract dat pas dit jaar verloopt. Als FOX akkoord gaat met de voorwaarden van Ziggo, zal het bedrijf de contracten met de andere partijen zoals KPN ook moeten herzien.

Foto Pixabay

 

Deel dit bericht

7 Reacties

Wim

Dit is misbruik van een monopolie positie door Fox. Waar blijft onze waakhond?

Raffles

Als je bij de bakker een brood koopt van €1,50 en deze bakker verkoopt ook krentenbollen voor €0,50 dan ga je toch geen €2,- betalen als je alleen 1 brood koopt. Dus Ziggo vast houden aan je standpunt, geen afdracht van geld abbonees die geen Fox abonnement hebben

Herman

Als winkelier perfecte oplossing.
Als een klant wat koopt moeten de rest van de klanten daar ook maar voor betalen.
En als ze het product wel willen moeten ze er nog een keer voor betalen.

Bert078

Stoppen met fox sport bij ziggo svp

Wim Meijrink

Ik wens niet mee te gaan betalen voor iets waar ik totaal geen behoefte aan heb.
Ziggo moet de poot stijf houden.

Karel

Misschien bestaat de mogelijkheid is ook nog om direct een abonnement af te sluiten bij Foxsport en dan streamen via de PC naar de TV . Misschien nog wel goedkoper dan de vet betaalde 17,95 bij Ziggo .

Jan Dofferhof

Als ziggo nu het fox eredivisie abonement €10,- zou maken zouden de fox abb met min 100.000 of meer leden stijgen….snappen ze dat niet ??

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond