Deel dit artikel
-

Zoekmachine Ecosia opent investeringsfonds van 350 miljoen euro

De groene zoekmachine Ecosia, draaiend op Microsoft-techologie, opent met een groep investeerders een fonds van 350 miljoen euro. De participaties moeten actief gaan bijdragen aan het bestrijden van klimaatverandering.

Het nieuwe World Fund, zoals het vehikel onelegant is gedoopt, is gisteren in Berlijn gepresenteerd. Het kan nog niet uit de startblokken, omdat tot nu toe ruwweg de helft van de beoogde middelen is opgehaald. Naar verwachting sluit het fonds in de eerste helft van 2022 en worden dan ook de eerste deelnemingen gedaan.

World Fund investeert in bedrijven met het hoogste climate performance potential (CPP), een meeteenheid die iets zegt over de potentiële impact van de start-up. Deze metriek is ontwikkeld door Project Drawdown, Crane en TU Berlin. De deelnemingen moeten een minimaal honderd megaton CO2 per jaar kunnen terugdringen. Voor de handliggende sectoren zijn dan energie, transport, bouw, voedsel en agricultuur.

Het fonds wordt vanuit Ecosia bestierd, een zoekmachine die het merendeel van zijn verdiensten investeert in het planten van bomen.

Tot op heden staken ruim zestig Europese techinvesteerders geld in het fonds en een paar institutionele beleggers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond