Deel dit artikel
-

Zondag hoorzitting over verbod TikTok

Rechter Carl Nichols uit Washington houdt zondagmiddag Nederlandse tijd een hoorzitting over het verbod van TikTok door het Amerikaanse Ministerie van Handel. Zondag gaat het verbod in, tenzij de rechter anders beslist.

Het Ministerie van Handel had moederbedrijf ByteDance een week extra gegeven om een deal af te ronden met Walmart en Oracle, maar dat heeft niet meer opgeleverd dan een tamelijk onduidelijke intentieverklaring. ByteDance heeft bovendien toestemming nodig van China.

De kans dat de rechter het verbod afwijst is groot omdat een Californische rechter een verbod op WeChat ook al heeft geblokkeerd met verwijzing naar het recht op vrije meningsuiting zoals vastgelegd in de Amerikaanse grondwet. Bewijs dat WeChat een gevaar zou zijn voor de nationale veiligheid vond de rechter onvoldoende.

Er blijkt nog een rechtszaak te zijn aangespannen, in Pennsylvania, door drie contentpartijen die verdienen aan TikTok. Zij vrezen dat zij hun publiek zullen verliezen als de app niet meer in de appwinkel mag worden aangeboden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond