Deel dit artikel
-

Zoom blaast overname Five9 af

Zoom Video Communications ziet af van de overname van callcenterbedrijf Five9 voor 14,7 miljard dollar. Reden is een nationale veiligheidsbeoordeling in opdracht van het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

Five9 levert een uitgebreid aanbod van gebruiksvriendelijke applicaties waarmee klantinteracties via veel verschillende kanalen kunnen worden beheerd. Dat alles gebeurt via de cloud.

Zoom zou nauwe banden onderhouden met China en de overname van een Amerikaans bedrijf houdt een risico in. Daarom heeft Five9 niet de vereiste steun van de aandeelhouders gekregen voor de fusie. Five9 heeft een speciale vergunning om bepaalde Amerikaanse en internationale netwerken aan elkaar te kunnen koppelen.

In het verleden zijn al vaker onderzoeken uitgevoerd naar de vermeende banden met de regering in Peking. De belangrijkste investeerder van Zoom is Li-Ka-shing uit Hong Kong. Het bedrijf heeft verder een groot deel van zijn softwareontwikkelaars in China zitten. Topman Eric Yuan is weliswaar in China geboren, maar heeft een Amerikaans paspoort. Zoom ontkent de warme relaties met het land.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond