Deel dit artikel
-

Zoom.in gaat nu ook mobiel

Zoom.in, de exploitant van online nieuwsvideo’s en online video-advertising, lanceert morgen zijn mobiele dienst Zoomin Mobile die al in februari was aangekondigd.

De nieuwsvideo’s zijn voorlopig gratis. Directeur Jan Riemens wil eerst eens kijken hoe groot de belangstelling is. Met adverteren wil hij ook nog even wachten, waarschijnlijk tot volgend jaar. Uiteindelijk wil Zoom.in pre-roll commercials tonen, zoals die ook op internet worden gehanteerd. Zoom.in produceert dagelijks ruim 150 nieuwsvideo’s die worden bekeken op meer dan 500 websites in elf talen.

Zoom.in heeft het concept voor Zoom.in Mobile een jaar geleden bedacht in samenwerking met het Amsterdamse bedrijf Makayama. De dienst, die al sinds februari proefdraait, is geschikt voor de meeste mobiele telefoons met GRPS, UMTS en wifi. Gebruikers moeten een SMS naar 3010 sturen met de tekst ‘zet tv aan’, waarna een gratis installatie-SMS wordt teruggestuurd. Riemens verwacht dat de nieuwsvideo’s – een soort tv snacks – vooral gebruikt zullen gaan worden om de tijd te doden. ""Huidige oplossingen werken voor geen meter," vindt Riemens. "Bij Vodafone moet je negen keer op een knop drukken en dan ben je al 25 eurocent kwijt." 

De Zoom.in-module is eventueel ook ‘white label’ te verkrijgen. Zoom.in biedt een turn-key licentie aan, waarmee elke uitgever onder eigen naam zelf video’s mobiel kan ontsluiten richting zijn doelgroep, met of zonder Zoom.in-content. Zoom.in rekent daarvoor eenmalige kosten, afhankelijk van het bereik.

Zoom.in Mobile begint donderdag in Nederland en zal daarna in de andere landen van het netwerk worden uitgerold. Daarnaast wordt een dezer dagen een premium aanbod van EK sportnieuws aangeboden. "We gaan ook eigen content maken," zegt Riemens.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Zoom Out

Weer een nieuwe kansloze actie van Zoom.In. Blijven ze nog steeds in de veronderstelling dat ze als parasieten de hoogwaardige content aangeleverd blijven krijgen voor nop …  Hun eigen content blijft bagger …  

haarie

mobiel… 4 kijkers per dag is al veel.

TVsnacks

Een soort TVsnacks?TVsnacks bestaat al 3,5 jaar hoor!Groetjes van TVsnacks.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond