Deel dit artikel
-

Zooplus groeit in 2017 tot 1,1 miljard

Online dierenwinkel Zooplus heeft de omzet in 2017 met tweehonderd miljoen euro zien toenemen tot 1,1 miljard euro. Ook in Nederland werd dubbelcijferige groei geschreven. De investering in versnelde groeit vertaalt 38 procent meer nieuwe klanten in het vierde kwartaal.

Beleggers waren vanochtend niet zo onder de indruk toen ze de cijfers binnen zagen rollen (PDF). Het aandeel Zooplus staat een klein procent lager dan gisteren.

De leiding van het bedrijf echter klinkt tevreden over de resultaten. “We zetten de sterke groeitrend door en verstevigen daarmee ons positie als Europees marktleider”, klinkt het vanuit München.

Bestaande klanten zijn, zo hebben eerdere kwartaalverslagen laten zien, trouwe klanten die terug blijven komen (93%). Er zijn veel herhaalkopers. In deze klantengroep steeg de omzet met 28 procent. Zooplus is echter bezig met een versnellingsprogramma waarbij het ten koste van de winst meer aan marketing uitgeeft. Doel: meer nieuwe klanten werven.

In het derde kwartaal steeg het aantal nieuwe klanten met 34 procent, in het vierde kwartaal met 38 procent. Het resultaat van die aanwas moet zich gaan vertalen in snellere omzetgroei.

Op 22 maart publiceert Zooplus de definitieve jaarcijfers.

Foto: David Dodge (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond