Deel dit artikel
-

Zooplus haalt uit naar de ‘buitensporige’ prijsstijgingen van Royal Canin

De prijsstijgingen van Royal Canin, leverancier van gespecialiseerde diervoeding, vallen bij online retailers volkomen in het verkeerde keelgat.

Zooplus, een online verkoper van dierenvoeding die onder andere Royal Canin op voorraad heeft, zegt dat het deze prijsverhogingen niet wil doorberekenen aan zijn klanten.

De Duitse retailer heeft het aantal items dat elk huishouden kan kopen beperkt.

Royal Canin, een dochteronderneming van Mars en een Franse fabrikant van dierenvoeding, zegt dat het bedrijf is getroffen door ‘inflatoire druk’ zoals veel andere industrieën.

Een woordvoerder zegt tegen Sky News: ‘Onze prioriteit blijft het dienen van de katten en honden waar we van houden met de hoogste kwaliteit, precieze diëten.’

“De huisdiervoedingsindustrie werkt, net als veel andere industrieën, in een steeds veranderende omgeving die wordt beïnvloed door een brede inflatoire druk. Royal Canin blijft deze stijgende kosten zoveel mogelijk opvangen.

Zooplus haalt uit naar de ‘buitensporige’ prijsstijgingen van Royal Canin

Winkelketen Welkoop heeft inmiddels eveneens een conflict met producent Royal Canin over de prijzen van diervoeding. Welkoop gaat niet akkoord met een nieuwe prijsverhoging, waardoor de producten straks niet meer in de schappen liggen.

In een mail aan de vaste klanten van de agrarische keten, die 157 winkels in ons land heeft, schrijft Welkoop een nieuwe prijsverhoging onverteerbaar te vinden. ‘Afgelopen jaar zijn de prijzen van Royal Canin al meer dan 10 procent gestegen. Helaas heeft Royal Canin aangegeven de prijzen nog eens met meer dan 20 procent te willen verhogen. Wij willen dat de voeding voor honden en katten betaalbaar blijft en vinden deze stijging dan ook veel te hoog.’

Deel dit bericht

32 Reacties

K. Nieuwenhuizen

Toegegeven, Royal Canin staat voor goede kwaliteit diervoeding. Toch maakt het prijsverschil met andere tevens zeer goede merken Royal Canin onbetaalbaar.
Wij zullen dan ook ondanks dat we dit al jaren gebruiken, Royal Canin niet langer bestellen.
Ik kan ook niet iedere dag naar een 3 sterren restaurant.
Jammer.
Ik hoop dat Royal Canin in zal zien, dat voor veel dierenliefhebbers de grens nu wel bereikt is.

RLM Pieters

dan blijven we bij Hills. en dat is ook al duur

J Winkelhorst

na deze nieuwe prijsstijging moet ik helaas overstappen op een ander merk. jammer want mijn hond doet het erg goed op royal canin mini adult. maar het is nu onbetaalbaar geworden. 64,99 euro voor 8 kg adviesprijs is buitensporig hoog.

M. Bartol

deze week zak royal Canin neutered gekocht van 9 kg.
Moest even € 74,45 betalen
Is ruim € 8,00 per kg.
Stap over op ander product.
20 procent erbij is schandalig.

T. de K9ck

onze hond moet hyperallergenic voer blijven gebruiken en doet het vrij goed op Royal canin, maar als dit zo doorgaat moeten ook wij gaan overstappen op ander voer, het is al zo vreselijk duur, zo jammer dat onze geliefde huisdieren hier de dupe van zijn

lyan - Dierenwinkel

rc pretendeert het beste voer te hebben en dat het dan logisch is dat daar prijskaart aan hangt. maar beste particiulieren, lees de ingrediënten op de zak eens goed en vergelijk deze met een ander veel betaalbaarder en betere brok voor uw huisdier. Word wakker en laat die zak royal canin staan. vraag aan uw dierenspeciaalzaak wat het beste voer voor uw hond is, word u en uw huisdier veel gelukkiger van.
royal canin zal altijd de duurste blijven. jammergenoeg nooit de beste.

Mvb

schandalig!! ik heb er gewoon geen andere woorden voor! een prijsverhoging oke. Maar dit gaat alle grenzen te buiten!!!. Na 8 trouwe jaren voor mij nooit geen Royal Canin meer! en ik hoop dat vele met mij over gaan op ander voer.

Christian

Mooie actie van Welkoop en groot gelijk! Deze prijsstijging is ongekend. Wel benieuwd hoe lang Zooplus het kan volhouden deze prijsstijging niet te gaan doorberekenen.

Eerder had je nog een keer een zak Fit32 (kat) van 10+2 kg gratis voor € 60,-. Daarna was het 10kg voor €66,- en nu gaan we naar + € 80,- voor 10kg.

Heb nog twee zakken kunnen inslaan maar dit was wel het laatste. Ga toch maar kijken naar andere brokken.

Marjolein

Fabrikanten denken dat consumenten gek zijn en niet doorhebben dat de prijsverhogingen vooral verdwijnen in de zakken van CEOs en aandeelhouders. Met prijsstijgingen heeft dit weinig te doen. Nergens zijn prijzen zo gestegen als hier in NL

Jenna Bastianen

Jammer wij zullen ook overwegen om op goedkopere voeding over te stappen. Heb vorige week nog een zakje van 3,5 kg speciale voeding gaan ophalen bij de D.a. 64,90€ onze kater is te zwaar en heeft normaal Urinary s/o moderate. Vandaar de samengestelde voeding… Maar het zal bij dit eene zakje blijven. De 9 anderekatten zullen we ook overstappen op andere voeding….. Heel, jammer, was wel tevreden over dit merk….

Sanne

Het vervelende voor mij en waarschijnlijk vele anderen is dat ik het veterinaire dieet moet hebben (urinary). Mijn kat van 14 heeft altijd RC gehad en ooit een ander merk geprobeerd maar toen begon hij meteen bloed te plassen dus ik durf ook niet over te stappen eigenlijk. De prijs was al verhoogd want betaal nu dik 70 euro voor 7 kg en normaal had ik 9kg voor iets minder dan 70 euro!! En dat is dus schijnbaar nog zonder die 20% verhoging. Schandalig dit en zit met de handen in het haar gezien ik nu al moeilijk rondkomen kan met mijn eigen kosten…

Marie kuiper

TIJD DAT DE DIERENARTSEN ZICH LATEN HOREN IN HET BELANG VAN DE DIEREN DAAR STAAN WE TOCH VOOR

Elle de Vroede

Zeker goed dat winkels zoals Zooplus en Welkoop hier niet van gediend zijn! Royal Canin was al vrij duur voer. Alles gooien ze nu op de inflatie maar ze verdienen handen met geld. Net zoals dierenartsen en supermarkten. Mensen worden belazerd.
1 van mijn poezen doet het met haar blaasproblematiek erg goed op de Persian. Maar ook ik ga uitpluizen welke brokken nog meer een wat laag fosfor en magnesium gehalte hebben. Het loont ook de moeite om te kijken of Royal Canin over de grens iets goedkoper is maar ook daar zal de 20% stijging zijn.

Natalie

wat een drama dit, eindelijk voer waar me hond het nu langere tijd erg goed op doet, royal canin hypallergenic.
Was al erg duur, maar nu niet meer betaalbaar. ruim 98 euro.
Nu maar weer opzoek naar goed en betaalbaar voer.
Hoop dat royal canin dit gaat voelen.

Jeroen

Royal Canin is echt super duur, en ook niet vaak in de aanbieding. Met twee katten is het echt wel heel erg oppassen hoe snel je geld uitgeeft aan kattenvoer. Wellicht handig voor sommigen, op http://www.flap.nl/royal-canin kun je verschillende merken vergelijken. Is niet helemaal compleet, maar als iets in de aanbieding is kun je het wel oppikken.

M.H.

Na ruim14 jaar onafgebroken RoyalCanin aan mijn hond gevoerd te hebben vandaag op een ander merk overgestapt.
Een zak van 15kg is 20€ duurder geworden, te gek voor woorden….

Roy

€85,- voor 10kg main coon is €20,- gestegen! dit is rondweg gewoon asociaal!!

Anita

Ook in Denemarken waar wij wonen: we betaalden voor ‘gesteriliseerd ‘ grote zak ongeveer 350-400 kronen… nu net in de winkel: 699 kronen! Zowat een verdubbeling 😳🤬 Maar onze katten weigeren iets anders te eten …

Vincent

Bijna 30 euro verhoging voor Royal Canin Sterilised 37. Vorige jaar nog 10kg gekocht inclusief korting voor 52 euro. Nu een adviesprijs van 86,49.
Deze vehoging slaat nergens op en wij gaan ook opzoek naar een vergelijkbaar product!

Doei Royal Canin!

Mirjam

De prijsverhogingen die Royal Canin doorvoert zijn schandalig! Ook ik ben overgestapt naar een ander merk diabetes voer voor mijn kat.

L

30% prijsverhoging,schandalig Royal canin

Jos Weltings

Wat een verschrikkelijk asociaal bedrijf. De inflatie nu is 12 %. Waarom dan de prijzen met 30% verhogen? Zakkenvullers (letterlijk).

Bart

kansloos deze verhoging, main coon in de winkel zit nu op 95 euro. knettergek zijn ze geworden. hier ook opzoek naar een ander merk.

Ina de Vries

Vind de prijsstijging exorbitant en zal helaas dan ook op zoek gaan naar een ander merk voer.

Idris Surana

Het is schandalig dat heel veel producten, ook voor mensen, 10-20% duurder is geworden. Mijn Wolfhond van 1 jaar kreeg hypo allergeen vanwege diarree. Oorzaak blijkt voer stelen van de katten, van mij en alles te bijten en eten wat los en vast zit.Wat nu goed gaat is toch Royal Canin blijven gebruiken maar die nu te mengen met een goedkoper, kwalitatief goed merk zoals Canex van Hobby First of Orijen plus een klein handje Farmfood Junior wat een stevige ontlasting geeft. Wordt Royal Canin duurder dan zal ik zien aan de hand van mijn finaciële situatie of ik helemaal moet overstappen.
Let op; ongecastreerde reuen kunnen gevoelig zijn voor hernia perinialis. In dat geval is een castratie en een meer laxerende voeding beter dan Farmfood wat bekend staat voor erg stevige ontlasting evt. aangevuld met theelepel zalmolie en klein beetje sperzieboontjes.
Wat betreft de mensenproducten; online kan je zoveel goedkoper grotere hoeveelheden inslaan, met name als je zoals ik veel kruiden gebruikt bv. kaneel en anijs in havermout. Dat scheelt je meer dan 100 euro op de supermarkt per kruid per kilo. Zelfde geldt voor linzen en bonen via een Aziatische webshop of noten via Notenshop. Al met al bespaar je heel veel geld.
Maar de gezondheid van mijn dieren komt eerst en ik geloof niet in hele goedkope voeding die vaak een enorme hoop brijige ontlasting geeft.

J.

Ik was bij de Welkoop voor advies van voeding voor ons Boomer hondje van 5 jaar met gewrichtsproblemen. Daar vertelden ze mij dat Royal Canin er niet meer wordt verkocht door een conflict over de extreem hoge prijzen! Er was op dat moment een voedingsdeskundige aanwezig die mij Prins voeding adviseerde. Ik was nogal sceptisch maar besloot dit wel te gaan proberen!
Eerst het vlees geprobeerd, en al gauw bleek dat hij dit beter at als Royal Canin!! Daarna maar eens de brokken proberen, en ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat hij nog nooit zo goed heeft gegeten! We gebruiken de Prins brokken sinds een week, en we hopen dat hij ze op termijn zo goed blijft eten als op dit moment. Maar dat moet de tijd leren! Zijn ontlasting is ook goed en we hebben er vertrouwen in dat hij de juiste voedingsstoffen krijgt!
Er zijn ook speciale brokken en vlees verkrijgbaar voor verschillende problemen zoals in ons geval gewrichtsproblemen! De prijs is voor ons zeker acceptabel in verhouding tot Royal Canin!
Misschien voor de lezers een goed alternatief om eens te gaan proberen?

walrenshi

Hypoallergenic 2,5kg voor mijn kat.
2022-07-18 32,49
2023-03-27 42,95 ruim 1/3 verhoogd.
Ga kijken wat een alternatief is

Sv

ik koop altijd hypoallergeen 14 kilo pas betaalde ik nog 80 euro nu 105!!!! gewoon 25 euro duurder! echt idioot. ik zoek nu naar een alternatief maar kom er niet echt uit… grrrr

Jannio

Het is werkelijk belachelijk wat er voor prijzen worden gevraagd. In september 22 betaalde ik 55 euro voor 10kg outdoor active life, nu kost dat 86 Euro. Dat is een prijsstijging van 56%. Ik stop dus per direct met Royal Canin. En dat na 30 jaar gezonde katten, maar dit ga ik echt niet betalen.

Rima

Wilde vandaag brokken voor onze hond bestellen bij Zooplus… €73,99 voor 15 kg! Dus ook Zoolus is meegegaan in de prijsstijging. Ga dit uit principe niet betalen en stappen na 11 jaar over op een ander merk. Dikke onvoldoende voor Royal Canin. Hoop dat ze veel klanten verliezen.

Nina

Ik heb zo’n 4 maanden RC kitten natvoer gegeven, tikte aardig aan. Gelukkig doen ze het goed op de goedkopere merken zoals Iams Delight. Absurd hoeveel brokken kosten 2kg voor Britse korthaar. Purina One met actie van Dirk eten mijn katten ook goed. Geen RC meer voor ons

Gabi

In de afgelopen 5 maanden is de prijs van de kattenbrokken met meer dan 30% gestegen bij ZOOplus, dus hoezo niet doorberekenen aan de klant? Ik voer al bijna 40 jaar RC kattenbrokken, maar voor mij is de grens nu bereikt. Ik stap nu over naar een goedkoper alternatief. Genoeg om uit te kiezen dus daar zit vast en zeker iets bij wat mijn katten ook lekker vinden en waar ze het ook goed op doen. Hopelijk stappen meer klanten over. Dan zullen ze het echt wel merken in de omzet. Ik en er in ieder geval helemaal klaar mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond