Deel dit artikel
-

Zooplus haalt uit naar de ‘buitensporige’ prijsstijgingen van Royal Canin

De prijsstijgingen van Royal Canin, leverancier van gespecialiseerde diervoeding, vallen bij online retailers volkomen in het verkeerde keelgat.

Zooplus, een online verkoper van dierenvoeding die onder andere Royal Canin op voorraad heeft, zegt dat het deze prijsverhogingen niet wil doorberekenen aan zijn klanten.

De Duitse retailer heeft het aantal items dat elk huishouden kan kopen beperkt.

Royal Canin, een dochteronderneming van Mars en een Franse fabrikant van dierenvoeding, zegt dat het bedrijf is getroffen door ‘inflatoire druk’ zoals veel andere industrieën.

Een woordvoerder zegt tegen Sky News: ‘Onze prioriteit blijft het dienen van de katten en honden waar we van houden met de hoogste kwaliteit, precieze diëten.’

“De huisdiervoedingsindustrie werkt, net als veel andere industrieën, in een steeds veranderende omgeving die wordt beïnvloed door een brede inflatoire druk. Royal Canin blijft deze stijgende kosten zoveel mogelijk opvangen.

Zooplus haalt uit naar de ‘buitensporige’ prijsstijgingen van Royal Canin

Winkelketen Welkoop heeft inmiddels eveneens een conflict met producent Royal Canin over de prijzen van diervoeding. Welkoop gaat niet akkoord met een nieuwe prijsverhoging, waardoor de producten straks niet meer in de schappen liggen.

In een mail aan de vaste klanten van de agrarische keten, die 157 winkels in ons land heeft, schrijft Welkoop een nieuwe prijsverhoging onverteerbaar te vinden. ‘Afgelopen jaar zijn de prijzen van Royal Canin al meer dan 10 procent gestegen. Helaas heeft Royal Canin aangegeven de prijzen nog eens met meer dan 20 procent te willen verhogen. Wij willen dat de voeding voor honden en katten betaalbaar blijft en vinden deze stijging dan ook veel te hoog.’

Deel dit bericht

10 Reacties

K. Nieuwenhuizen

Toegegeven, Royal Canin staat voor goede kwaliteit diervoeding. Toch maakt het prijsverschil met andere tevens zeer goede merken Royal Canin onbetaalbaar.
Wij zullen dan ook ondanks dat we dit al jaren gebruiken, Royal Canin niet langer bestellen.
Ik kan ook niet iedere dag naar een 3 sterren restaurant.
Jammer.
Ik hoop dat Royal Canin in zal zien, dat voor veel dierenliefhebbers de grens nu wel bereikt is.

RLM Pieters

dan blijven we bij Hills. en dat is ook al duur

J Winkelhorst

na deze nieuwe prijsstijging moet ik helaas overstappen op een ander merk. jammer want mijn hond doet het erg goed op royal canin mini adult. maar het is nu onbetaalbaar geworden. 64,99 euro voor 8 kg adviesprijs is buitensporig hoog.

M. Bartol

deze week zak royal Canin neutered gekocht van 9 kg.
Moest even € 74,45 betalen
Is ruim € 8,00 per kg.
Stap over op ander product.
20 procent erbij is schandalig.

T. de K9ck

onze hond moet hyperallergenic voer blijven gebruiken en doet het vrij goed op Royal canin, maar als dit zo doorgaat moeten ook wij gaan overstappen op ander voer, het is al zo vreselijk duur, zo jammer dat onze geliefde huisdieren hier de dupe van zijn

lyan - Dierenwinkel

rc pretendeert het beste voer te hebben en dat het dan logisch is dat daar prijskaart aan hangt. maar beste particiulieren, lees de ingrediënten op de zak eens goed en vergelijk deze met een ander veel betaalbaarder en betere brok voor uw huisdier. Word wakker en laat die zak royal canin staan. vraag aan uw dierenspeciaalzaak wat het beste voer voor uw hond is, word u en uw huisdier veel gelukkiger van.
royal canin zal altijd de duurste blijven. jammergenoeg nooit de beste.

Mvb

schandalig!! ik heb er gewoon geen andere woorden voor! een prijsverhoging oke. Maar dit gaat alle grenzen te buiten!!!. Na 8 trouwe jaren voor mij nooit geen Royal Canin meer! en ik hoop dat vele met mij over gaan op ander voer.

Christian

Mooie actie van Welkoop en groot gelijk! Deze prijsstijging is ongekend. Wel benieuwd hoe lang Zooplus het kan volhouden deze prijsstijging niet te gaan doorberekenen.

Eerder had je nog een keer een zak Fit32 (kat) van 10+2 kg gratis voor € 60,-. Daarna was het 10kg voor €66,- en nu gaan we naar + € 80,- voor 10kg.

Heb nog twee zakken kunnen inslaan maar dit was wel het laatste. Ga toch maar kijken naar andere brokken.

Marjolein

Fabrikanten denken dat consumenten gek zijn en niet doorhebben dat de prijsverhogingen vooral verdwijnen in de zakken van CEOs en aandeelhouders. Met prijsstijgingen heeft dit weinig te doen. Nergens zijn prijzen zo gestegen als hier in NL

Jenna Bastianen

Jammer wij zullen ook overwegen om op goedkopere voeding over te stappen. Heb vorige week nog een zakje van 3,5 kg speciale voeding gaan ophalen bij de D.a. 64,90€ onze kater is te zwaar en heeft normaal Urinary s/o moderate. Vandaar de samengestelde voeding… Maar het zal bij dit eene zakje blijven. De 9 anderekatten zullen we ook overstappen op andere voeding….. Heel, jammer, was wel tevreden over dit merk….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond