Deel dit artikel
-

Zooplus Nederland naar 85 miljoen euro omzet

De Europees werkende online dierenwinkel Zooplus zag zijn Nederlandse omzet in 2018 met zestien procent stijgen tot 85,1 miljoen euro.

Nederland is daarmee de grootste markt van de kleine EU-landen voor het Duitse concern. Vijf grote landen zijn goed voor zestig procent van de omzet.

Eerder deze week publiceerde Zooplus zijn jaarverslag met daarin de details over de ontwikkelingen van afgelopen jaar (PDF).

Het bedrijf voert in deze fase van zijn ontwikkeling het beleid om de omzet verder op te schroeven. Zooplus wil komende twee jaar doorgroeien tot een omzet van twee miljard euro. Winst maken is het niet primaire doel. Nieuwe klanten winnen mag geld kosten, omdat 95 procent van wie binnenkomt uiteindelijk een terugkerende klant blijkt.

Met het oog op de langere termijn wil de onderneming meer trekken van een platform krijgen, zodat het niet een spullenwinkel sec is. Daarbij wil het zich richten op diensten rondom het houden van huisdieren. Gedacht wordt aan zaken als verzorging, verzekering, bemiddelen naar uitlaatservices, dierenartsen en fokkers.

Foto: Bennilover (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond