Deel dit artikel
-

Zoover publiceert applicatie voor iPad

Recensiesite Zoover brengt deze week met veel bombarie zijn eerste mobiele applicatie uit. Er staat geen recensies van reizigers in, noch boekingslinks.

De pers, een reclamevideo en abri’s in heel Nederland worden ingezet om de nieuwe app van Zoover vanaf deze week onder de aandacht te brengen. De software is enkel te downloaden naar Apples iPad.

“De uitgave is bedoeld om reizigers inspiratie te bieden. De app bevat fotografie en exclusieve beschrijvingen van 120 activiteiten in Nederland. En er wordt iedere week regelmatig een nieuwe activiteit aan toegevoegd”, licht directeur Stephan Bosman van Zoover toe.

Recensies staan er niet in de applicatie. De digitale uitgave lijkt op een digitale reisgids voor Nederland. Hij sluit aan op de oriëntatiefase, het moment waarop iemand inspiratie zoekt voor een uitje.

De app helpt daarbij door rondom negen thema’s suggesties te doen. Een aantal stijlvol in beeld gebrachte uitjes wordt gesuggereerd. Onderaan de pagina vertelt Zoover waar in de buurt de recreant zou kunnen overnachten. Socialmedialinks zitten standaard ingebakken.

Hoe leuk is NL!‘, zoals de app heet, is ontwikkeld door iPadspecialist Touchwonders uit Utrecht. Hij is inmiddels te downloaden in Apples softwarewinkel. Op de site van Touchwonders beschrijft Thijs van Schadewijk de gedachte achter de opzet en uitwerking van de digitale reisgids.

Bosman: “Het reisproces bestaat uit vijf fasen: oriënteren, boeken en de tijd voor, tijdens en na de reis. Met de iPhone-applicatie, die zeer binnenkort verschijnt, sluiten we aan de beleving van mensen op de plaats van bestemming.” Die app informeert over weer, accommodaties en activiteiten ter plaatse. Een nieuwigheid daarin is, dat het ook mogelijk is om vanuit die app een accommodaties te boeken.

De mobiele app van WeerOnline is volgens de directeur ruim honderdduizend keer gedownload. De weersite heeft een miljoen bezoekers per dag en groeit, sinds de overname, jaarlijks met meer dan vijftig procent. Er wordt gewerkt aan een iPad-applicatie voor WeerOnline.

Begin juli nam het Duitse Tomorrow Focus voor 21 miljoen euro een meederheidsbelang in Zoover. Het kocht 51 procent van de aandelen met de intentie om de rest per 2017 te kopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond