Deel dit artikel
-

Zoover test nieuwe, simpele zoekoptie voor vakanties

Zoover houdt vanaf volgende maand een proef die het zoeken naar een passende vakantie aanzienlijk moet versnellen.

Van medio oktober tot eind december test de recensesite een alternatief zoek-en-vind-systeem. De vakantiezoeker krijgt zes vragen voorgelegd om zijn exacte vakantiewens inzichtelijk te maken. Zoover peilt vervolgens bij reisaanbieders welk pakket daarvoor het meest geschikt is.

De gebruiker krijgt binnen 48 uur na het aanmelden van zijn zoekopdracht drie offertes van één reisaanbieder voorgeschoteld om uit te kiezen.

De woordvoerder: “Tijdens de proef kiezen we voor een selectie van één aanbieder. We willen geen wedrace creëren voor prijsconcurrentie. Maar de feedback zou kunnen aangeven dat men aanbod van meerdere partners wil zien.”

Aan de proef zullen, zoals het er nu naar uitziet, vier reisbedrijven meedoen. Het zouden er nog meer kunnen worden. Er lopen nog verschillende gesprekken over deelname aan de pilot. “We zoeken een mix die het volledige vakantiebeeld kan dekken, wereldwijd.”

De nieuwe zoekoptie zal op de site en met banners bekend worden gemaakt onder de gebruikers.

Foto: Julien Luhuen (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan

Mooie innovatie maar het is dus niet veel meer dan een formuliertje invullen zoals bij: http://leukereisjes.nl/zoek-en-boek/

Bart Kappenburg

Dit lijkt erg op ons concept dat in beta draait voor een beperkt aantal gebruikers. Voyando is meer gericht op crowdsourcing wat de ‘wisdom of the crowd’ en dus hopelijk betere prijzen oplevert.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond