Deel dit artikel
-

Zoover en Tjingo leveren groei bij Tomorrow Focus

De Duitse uitgeverij Tomorrow Focus boekt een omzetgroei van 32 procent, wat voor een belangrijk deel op het konto komt van de vorig jaar gekochte Zoover en Tjingo.

De leiding van het bedrijf uit München lijkt niet veel last te ondervinden van economische tegenwind. Omzet en winst groeien beiden met eenderde en de verwachting is dat er nog wel een paar kwartalen dubbele groeicijfers worden geschreven.

Het verkooptotaal kwam uit op 92,3 miljoen, de winst na belasting 3,4 miljoen euro.

Ondanks de plussen laten de kwartaalcijfers vanochtend zien dat ook de online sector zich niet aan de economische terughoudendheid van de markten onttrekt. Tomorrow Focus (portefeuille http://www.tomorrow-focus.de/marken/ ) verdient zijn geld met drie activiteiten: bemiddelen bij online transacties, reclame en technologie. De segmenten Technologies en Advertising daalden respectievelijk met 8,6 procent (5,3 miljoen) en 1,6 procent (12,7 miljoen).

Een bron van inkomsten springt er erg uit: de omzet uit bemiddeling bij transacties. Dat klinkt complex, maar het is het soort diensten dat Zoover en Tjingo bieden. Het segment Transactions (titels) noteerde een omzetgroei van 45 procent tot 74,5 miljoen euro. Dat is tachtig procent van de totale omzet.

De Nederlandse topman Toon Bouten van Tomorrow Focus is op zoek naar overnames in het noorden en oosten van Europa om zijn internationale marktpositie te verstevigen.

Foto: Jim Simonson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond