Deel dit artikel
-

Zorgen over stabiliteit en betrouwbaarheid van het betalingsverkeer

Detailhandel Nederland maakt zich zorgen over de stabiliteit en betrouwbaarheid van het betalingsverkeer nadat dit weekend zowel ING als ABN Amro door een DDOS aanval zijn getroffen.

Volgens Detailhandel Nederland lopen de storingen de afgelopen maanden in de dubbele cijfers, maar ABN Amro zegt dat de bank nog steeds voldoet aan de beschikbaarheidsnorm voor mobiel bankieren en internetbankieren.

De systemen van ABN Amro waren gisteren 2,5 uur uit de lucht. Ook iDEAL kon niet gebruikt worden voor internetbetalingen. De veiligheid van het betalingsverkeer en klantgegevens is niet in het geding geweest, benadrukt ABN Amro op zijn site. ‘Zoals gebruikelijk blijft de bank de beschikbaarheid monitoren en door de aanvallen dit weekend is er extra alertheid.’

De aanvallen op ABN Amro begonnen zaterdag en werden vervolgd op zondag vanaf 12.00 uur. Zaterdag duurde de aanval zelfs iets langer dan vier uur.

Deel dit bericht

1 Reacties

Twan Houben - Wardsteyn Trends en Strategie

Hoe groot is het risico dat opeens alle banktegoeden bij de (systeem)banken gewist worden door een internetprobleem / hack of een uitvallen van alle banksystemen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond