Deel dit artikel
-

Zorgverzekeraars maken het makkelijker om thuiszorgtechnologie vergoed te krijgen

Zorgverzekeraars hanteren sinds kort allemaal hetzelfde aanvraagformulier voor gecontracteerde zorgaanbieders van wijkverpleging die financiering voor thuiszorgtechnologie willen aanvragen. Voorheen had elke verzekeraar zijn eigen formulier met eigen vragen.

De nieuwe manier van werken vermindert administratieve lasten voor de zorgaanbieder en maakt het opschalen en versneld invoeren van bewezen digitale zorg makkelijker.

Thuiszorgtechnologie is zorg op afstand. Zorgverzekeraars vinden het belangrijk dat deze vormen van zorg worden ingezet ter ondersteuning van de zorg thuis. Thuiszorgtechnologie kan er ook toe bijdragen dat in de toekomst wijkverpleging beschikbaar blijft, ondanks de arbeidskrapte.

Twee vormen van thuiszorgtechnologie hebben zich al bewezen: de medicijndispenser en beeldschermzorg. Gecontracteerde aanbieders kunnen deze vormen van thuiszorgtechnologie al declareren. Ook voor andere vormen van thuiszorgtechnologie die nog niet (breed) toegepast worden, kunnen aanbieders een aanvraag voor financiering indienen in bij de zorgverzekeraar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond