Deel dit artikel
-

Zuckerberg: ‘De metaverse wordt niet door één bedrijf gebouwd’

Meta, Microsoft en Accenture gaan samen werken aan de metaverse. De metaverse wordt niet door één bedrijf gebouwd, zo vertelde Mark Zuckerberg gisteren bij de presentatie van de nieuwe Meta Quest Pro VR helm. Hij werd bijgestaan door Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft, en Julie Sweet, voorzitter en CEO van Accenture.

Microsoft wil zijn productiviteitstools naar Meta Quest-apparaten en Meta-werkervaringen brengen. Dit omvat Microsoft Teams immersive meeting experiences voor Meta Quest, Microsoft Windows 365, Microsoft 365 app experiences, een Microsoft Teams/Workrooms integratie, Meta Avatars in Teams, en Microsoft Intune en Azure Active Directory ondersteuning voor Quest.

De samenwerking met Accenture moet bedrijven vooral helpen om de hardware en software van Meta te gebruiken.

De Meta Quest Pro biedt een scherper beeld, nieuwe bedieningscontrollers en camera’s om gezichtsuitdrukkingen te herkennen en is bedoeld voor professionele gebruikers. Dat verklaart ook de pittige prijs van omgerekend 1800 euro. Het reguliere model Quest 2 kost 450 euro.

Met een Quest Pro kunnen werknemers achter een fysiek bureau zitten en op een fysiek toetsenbord tikken, en zijn fysieke monitors overbodig, vertelde Zuckerberg.

Meta lanceert ook Quest for Business. Dit is Meta’s abonnement bundel voor Meta Quest 2 en Meta Quest Pro, die ‘essentiële beheerfuncties’ bevat zoals apparaat- en app-beheer.

Er komt verder een reeks nieuwe functies aan voor Horizon Workrooms, de VR-ruimte voor teams om samen te werken. De nieuwe functies omvatten meer expressieve avatars, breakout groepen met ruimtelijke audio, een nieuwe stylus controller tip om te schrijven en een persoonlijk kantoor voor individuele productiviteit.

Op lange termijn hoopt Meta de Magic Room te lanceren, een Zoom-integratie en 3D-model review.

Ondanks het optimisme van Zuckerberg blijkt Meta’s eerste metaverse-app Horizon Worlds ook intern nog te weinig gebruikt. Dat blijkt uit interne memo’s die in handen zijn van The Verge.

Meta-topman Vishal Shah erkent in een van de memo’s de ‘gebrekkige kwaliteit en de prestatieproblemen’. Die moeten volgens hem eerst worden opgelost, voordat Horizon Worlds voor meer gebruikers wordt opengesteld.

Met Horizon Worlds kunnen gebruikers virtuele omgevingen bouwen om met elkaar samenkomen en als avatars met elkaar te communiceren.

Een deel van het personeel is het zelfs oneens met de visie van Zuckerberg over de metaverse. Het bedrijf geeft daar miljarden aan uit, terwijl problemen bij Facebook, Instagram en WhatsApp onvoldoende zouden worden aangepakt,

Binnen het kader van de toekomst voor Horizon Worlds heeft Zuckerberg onder meer fitness ervaringen bekend gemaakt. Later dit jaar wordt de Avatar Store in VR gelanceerd.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond