Deel dit artikel
-

Zuckerberg: nog eens 10.000 ontslagen en vacaturestop

Bij Facebook, Instagram en Whatsapp sneuvelen nog eens tienduizend extra banen en worden vijfduizend vacante posities niet opgevuld.

Dat bevestigde topman Mark Zuckerberg zojuist. Het is de tweede ontslagronde in betrekkelijk korte tijd. In november 2022 schrapte de CEO ook al elfduizend banen. Na afronding van de net aangekondigde reorganisatie telt Meta rond de 65.000 werknemers.

De uitvoering van de strategische heroriëntatie vindt in april en mei plaats.

Projectmatig wil Meta zich meer richten op de kernactiviteiten en de efficiëntie van werk vergroten en stopt daarom projecten met lagere prioriteit. Daarbij worden nog geen namen en rugnummers genoemd.

De Wall Street Journal berichtte eind vorige week dat dit wellicht niet de laatste ontslagronde bij Meta zal blijken.

Deel dit bericht

3 Reacties

Seb

Het ziet er naar uit dat de problemen bij Meta veel groter zijn dan ze de markt tot nu toe hebben doen geloven.

Vooral Facebook is volgens mij een behoorlijk zorgenkindje geworden. Ik zie het zelf in de pagina’s die ik beheer. Het bereik is ontzettend gekrompen, organisch maar óók betaald. Instagram is zó volgepropt met teveel functionaliteiten, dat het gebruikers wegjaagt naar de andere, niet Meta-platformen.

Enige groei komt uit opkomende landen en markten, maar de neergang is duidelijk ingezet.

Jaap - Juridisch Platform

Ik ben het met Seb eens. De problemen bij Meta lijken me veel groter dan het bedrijf doet vermoeden. Triest voor de betrokken werknemers, want het bedrijf mag onder het mom van reorganisatie overgaan tot (collectief) ontslag. Zelfs het Nederlandse arbeidsrecht zou dit toestaan, al zou er dan een degelijk Sociaal Plan afgedwongen worden met nette ontslagvergoeding (transitievergoeding) en behoud van WW-uitkering. Ik vraag me af of het personeel van meta er zo gunstig vanaf komt.

chan

Facebook’s format is niet meer van deze tijd, het is ruim RUIM ingehaald door TikTok…

Pas nog een facebook profiel aangemaakt voor de fun om eens te kijken hoe en wat, maar het is er een beetje stil om eerlijk te zijn, je wordt wel minder overspoelt met minder troep als voorheen… Metaverse gaat het ook niet worden wrees ik; je hebt VRchat al wat mateloos populair is..

Ik denk dat Instagram nu de grootste troef is van Meta; alleen nog voor hoelang?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond