Deel dit artikel
-

Zuid Korea schakelt Interpol in voor opsporing Do Kwon (Terra)

Zuid Korea heeft de jacht geopend op Do Kwon, de oprichter van blockchain Terra. Hoewel hij aangaf niet op de vlucht te zijn, hebben de Zuid-Koreaanse autoriteiten Interpol ingeschakeld.

Kwon wordt gezocht naar aanleiding van de ineenstorting van Luna eerder dit jaar. Een kleine 40 miljard dollar ging verloren nadat de UST stablecoin zijn binding met de dollar verloor.

Terra en Luna waren niet alleen gekoppeld aan de dollar, ze waren met behulp van algoritmen ook op elkaar ingespeeld om de koers stabiel te houden. Daardoor waren de munten geliefd als tussenstop bij transacties van uiteenlopende crypto’s. Door het bloedbad op de cryptomarkten als gevolg van de stijgende rente gingen beide munten onderuit en was de cryptowinter een feit.

Of Kwon voor deze misere verantwoordelijk kan worden gesteld, moet nog blijken. Kwon zou plannen hebben Zuid Korea te ontvluchten voor de ineenstorting van de Luna-token in mei, zo beweren de aanklagers.

De Financial Times meldt dat de Zuid-Koreaanse opsporingsdiensten Interpol hebben gevraagd om Kwon op de Red Notice-lijst te zetten.

Terraform Labs heeft overigens eind mei Terra 2.0 en LUNA Airdrop gelanceerd in een poging om de recente chaos rond de twee gekoppelde stablecoins te herstellen.

Het is geen afsplitsing van de bestaande Terra Luna-blockchain, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar een geheel nieuw systeem met verbeterde functies.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond