Deel dit artikel
-

Zuid-Holland is sinds april de provincie met de meeste FTTH homes passed

In de loop van april is Zuid-Holland de provincie geworden met de meeste homes passed in Nederland. Dat zijn glasvezelverbindingen die nog geactiveerd moeten worden. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Met 896.000 lijnen streefde de provincie Noord-Brabant voorbij, dat aan het eind van de maand op 892.000 uitkwam. Gelderland completeert de top drie met 793.000 homes passed. Dat blijkt uit de nieuwste data uit de Telecompaper FTTH database.

Het gaat in dit geval over absolute aantallen, waarbij het niet vreemd is dat Zuid-Holland naar de nummer één plek groeit. In deze provincie bevinden zich 1,73 miljoen huishoudens en het is daarmee de grootste van Nederland. Procentueel gezien staat Zuid-Holland met 52 procent op de negende plek.

Alle grote netwerkbedrijven zijn op dit moment actief aan het uitrollen in Zuid-Holland. In april kwamen werden er zo’n 46.000 homes passed aan het totaal toegevoegd.
• Open Dutch Fiber voegde ruim 19.000 aan zijn totaal toe met uitrol in onder andere Zoetermeer, Ridderkerk, Rotterdam en Delft.
• KPN: +18.000 aan totaal in onder andere Rotterdam, Den Haag, Rijswijk, Leiden en Barendrecht.
• Delta Fiber: +3.000 aan totaal in onder andere Goeree-Overflakkee, Krimpenerwaard, Nissewaard en Bodegraven-Reeuwijk.
• E-Fiber: +2.000 aan totaal in Hoeksche Waard.

Relatief gezien staat Flevoland bovenaan. In deze provincie beschikt 97 procent van de huishoudens over een FTTH-aansluiting. De uitrol in Flevoland beperkt zich voornamelijk tot nieuwbouw. Overijssel en Gelderland hebben na Flevoland de hoogste percentages.
KPN heeft de meeste homes passed in Zuid-Holland
De Nederlandse glasvezelmarkt kent zo’n 25 spelers die eigenaar zijn van FTTH-lijnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond