Deel dit artikel
-

Zweedse kapitaalinjectie voor domeinverkoper TransIP

Het Nederlandse techbedrijf TransIP van Ali Nikman, tegenwoordig vooral bekend van online bank Bunq, krijgt een kapitaalinjectie van de Zweedse investeerder EQT. Met dat geld wil TransIP zijn Europese groei financieren. Ook wil men andere marktspelers overnemen.

TransIP is de grootste speler in Nederland op het gebied van domeinregistratie. Daarnaast biedt men data-opslag en webhosting aan. Het dertien jaar oude bedrijf telt 70 medewerkers en de omzet bedraagt 25 miljoen.

Welk bedrag de Zweden in TransIP steken is niet bekend gemaakt. Tot nu toe financierde EQT in een breed portfolio, waaronder tankopslagbedrijf Koole.

De raad van commissarissen zal worden versterkt met Jonas Persson (voormalig CTO EMEA bij Microsoft en voormalig CEO van Microsoft Zweden). Het huidige management blijft leidinggeven aan TransIP.

EQT investeert niet in het tweede bedrijf van Niknam, Bunq. Dat bedrijf opende vorig jaar naar eigen zeggen de aanval op de gevestigde financiële instellingen, al bieden apps van de grootbanken inmiddels identieke mogelijkheden.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond