Deel dit artikel
-

Zwift haalt 450 miljoen dollar groeigeld op

Online sport- annex fitnessplatform Zwift heeft 450 miljoen dollar venturecapital opgehaald. Het bedrijf wil meer eigen hardware ontwikkelen en verkopen om in te haken op de toename van thuissporten.

Zwift is van oorsprong een softwarebedrijf dat de beleving van wielrennen indoor brengt. Renners, amateurs maar ook professionals, krijgen op schermen de wegen en routes geprojecteerd die ze van buiten kennen. De onderliggende techniek zorgt ervoor dat ze ook samen kunnen rijden met teamgenoten of, zoals aan het begin van de coronacrisis, met enthousiaste amateurs. Eurosport zond deze wedstrijd op tv uit.

Het Amerikaanse bedrijf heeft al een aantal eigen hardwareproducten, maar wil het portfolio verbreden. Een deel van het nieuwe geld wordt daarvoor gebruikt, zo stelt de directie.

De nieuwe grote investeerder is KKR, Permira, de investeringstak van Specialized Bicycle Components, Zone 5 Ventures en het Amazon Alexa Fund. Partijen die eerder al 170 miljoen dollar in het bedrijf staken, zijn True, Highland Europe, Novator en Causeway Media.

Foto: Kai Nehm (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond