Deel dit artikel
-

Zynga gaat nu echt mobiel

Spelbedrijf Zynga wil nu definitief de mobiele markt op. Van de 298 miljoen maandelijkse gebruikers, benaderen zo’n 72 miljoen de spellen mobiel. Vooral mobiel pokeren deed het goed.

De cijfers over het vierde kwartaal vielen mee. De omzet kwam uit op 261 miljoen dollar, beter dan de verwachting van 212 miljoen door analisten. En er werd zowaar winst geboekt van 6,94 miljoen dollar. Analisten hadden gerekend op een verlies van 22 miljoen.

Die winst is bereikt door minder geld uit te geven aan R&D en marketing en verkoop. Daarnaast zijn meer mensen, ongeveer elf procent, spelletjes van Zynga gaan spelen.

Volgens CEO David Ko wordt 2013 het jaar van mobiel voor Zynga. In het verleden richtte het bedrijf zich vooral op Facebook. Risico’s zullen echter niet worden genomen. Alleen games met voldoende potentieel bereik wordt in productie genomen.

In de toekomst wil Zynga vooral verdienen aan online poker met echt geld als inleg. In de VS is dit nog niet toegestaan, maar daarbuiten wel.

Ondanks de verbeterde resultaten, lijkt de rust bij het bedrijf nog niet teruggekeerd. De afgelopen maanden is een groot aantal bestuurders en managers vertrokken. Vorige week vertrok de belangrijkste grafische ontwerper, Brian Reynolds. Ook de marketingdirecteur en de manager van FarmVille namen ontslag. 2012 was een regelrecht rampjaar voor Zynga, met recordverliezen en een snel dalende aandelenkoers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond