Deel dit artikel
-

Zynga half december naar de beurs

De beursgang van de sociale gaming-bedrijf Zynga half december zou wel eens 1 miljard dollar kunnen opbrengen. Het bedrijf zelf houdt rekening met een prijs van 8 tot 10 dollar per aandeel, zo blijkt uit stukken die bij beurswaakhond SEC zijn ingediend.

Het Amerikaanse gamesbedrijf Zynga presenteert zich later vandaag tijdens een roadshow in de Verenigde Staten aan investeerders. Verwacht wordt dat het bedrijf half december een notering krijgt aan de Nasdaq (als ZNGA)

Zynga heeft zijn beursplannen afgelopen zomer bekend gemaakt. Aanvankelijk wilde men in september naar de beurs, maar door de onrustige financiële markten is de IPO telkens uitgesteld. Nu lijkt de beursgang niet lang meer op zich te wachten. Er wordt rekening gehouden met vrijdag 16 december.

Zynga gaat volgens de SEC stukken 100 miljoen aandelen uitgeven, maar heeft nog eens 15 miljoen aandelen achter de hand voor het geval men niet aan de vraag kan voldoen. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor de acquisitie van andere bedrijven, maar een ander deel gaat naar een goed doel, via de eigen charitatieve organisatie Zynga.org.

Zynga werd in juli 2007 opgericht door Mark Pincus, Michael Luxton, Eric Schiermeyer, Justin Waldron en Steve Schoettler en werd vooral bekend door het enorm populaire spel CityVille, dat uitsluitend op Facebook kon worden gespeeld.

Het bedrijf heeft tot nu toe elk overnamebod kunnen afgeslagen. Zo heeft Rovio, het bedrijf achter het populaire Angry Birds, 2,2 miljard dollar voor het bedrijf geboden. De marktwaarde van Zynga zal vermoedelijk zo’n 7 miljard bedragen, waarmee het bedrijf net even onder rivaal Electronic Arts eindigt.

De IPO komt op een gunstig moment. De nieuwe Facebook game CastleVille is een van Zynga’s snelst groeiende games ooit. Het spel telt al 6,9 miljoen actieve gebruikers. In totaal heeft Zynga 49,5 miljoen actieve gebruikers op Facebook.

De IPO zal een aantal bedrijven weer een stuk rijker maken. Een van de grootste investeerders is durfkapitalist Kleiner Perkins Caufield and Byers, dat 11 procent van de aandelen heeft. Twee andere belangrijke aandeelhouders zijn Institutional Venture Partners en Google met 2,3 miljoen aandelen. Zij zullen een belangrijk deel van hun stukken van de hand doen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond