-

Dit zijn de mooiste sites van het afgelopen kwartaal

Januari, tijd van lijstjes en overzichten van het beste, leukste, mooiste van het afgelopen jaar. Tevens tijd voor mijn nieuwste overzicht. Vijf sites om geïnspireerd aan het nieuwe jaar te beginnen.

1. Cities Talk Back

Lyft, de Amerikaanse concurrent van Uber lanceerde onlangs hun ‘Cities Talk Back’-project. Lyft heeft veel immigranten als chauffeur en laat met dit project de verhalen achter de verschillende migratiegolven van de afgelopen 30 jaar zien. Samen met het Deense, Hello Monday maakten zij deze strakke site met een serie aangrijpende portretten van migranten in het Amerika van nu.

 2. Canals

Het sideproject van artdirector Marcus Brown en creative developer Aristide Benoist is niet alleen een feest voor het oog en voor liefhebbers van silky smooth interactie, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Amsterdam en zijn grachtengordels. Een must om te bekijken. Meer side projects zoals deze please! 

3. Bruno Simon

Over side projects gesproken: de portfolio site van de Franse developer Bruno Simon is zo’n project waar er in mijn ogen nooit genoeg van zijn. De mix tussen het tonen van je kunnen, heerlijk speelse interactie en mooi werk. Cross met je 4×4 dwars door en over de verschillende hindernissen, en ontdek het prachtige werk uit Bruno’s portfolio. Bekijk dit vooral op je mobiele telefoon.

4. Dutch Digital Design

De beste Nederlandse bureau’s hebben zich sinds een paar jaar tot doel gesteld, het beste Nederlandse digitale ontwerp te jureren en een podium te geven. Op deze manier wil Stichting Dutch Digital Design nationaal en internationaal meer aandacht vragen voor het kenmerkende werk dat bij Nederland bureaus vandaan komt. Op zoek naar het mooiste digitale werk van Nederlandse bodem? Neem dan een kijkje op deze prachtig vernieuwde site, ontwikkeld door Momkai en Nok Nok Studio.

5. iFly KLM 2020

Tot slot wil ik voor één keer de schijnwerper laten vallen over een project uit onze eigen studio. Elk jaar creëert Born05 met KLM een special voor het digitale magazine iFly. Een overzicht van dé go-to bestemmingen voor het aankomende jaar. Deze keer aan de hand van twintig souvenirs. Fijne site om alvast je bucket-list voor 2020 compleet te maken.

Over de auteur: Timo Wilbrink is Creative Director bij Born05.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond