-

Het beste van het web: Dé sites van dit kwartaal

Ik hou van websites. De constante mogelijkheid die het web biedt om creatief te zijn en te innoveren maakt dit het allermooiste medium om in te werken. Dit is een ode aan de bureau’s en bedrijven die de randen van innovatie en webdesign opzoeken. Het mooiste, vreemdste, gepolijste, speelste of innovatiefste werk dat ik het afgelopen kwartaal tegen ben gekomen verzameld in een lijst.

Zie het als een shot inspiratie, waarna je weer met een frisse en hopelijk geïnspireerde blik naar je eigen online inspanningen kan kijken. Klaar? Daar gaan we!

1. Nomadic Tribe

De Franse Interactive studio Makemepulse, heeft als nieuwjaarsgroet een interactieve experience ontwikkeld. De site is een hommage aan Jean Giraud en zijn stripreeks Moebius. De graphics, de kleine interacties en vooral de muziek trekken je de experience in. De site werkt prachtig op zowel mobile als desktop. Goed gebruik makend van de kracht van WebGL, voelt de site vloeiend en gepolijst. Sites als deze, waarbij het concept heel klein gehouden wordt krijgen het voor elkaar om de executie tot op het allerhoogste niveau te brengen. Ik kijk nu al uit naar hun nieuwjaarswens voor 2020.

Nomadic Tribe — makemepulse

2. Questions in the sky

We blijven nog even in Frankrijk. Mocht je ooit gaan vliegen met kinderen, bereid je dan voor op veel vragen. Air France speelt hierop in door samen met BETC de site Questions in the Sky te ontwikkelen. Met het toetsenbord vlieg je over een landschap waarboven als wolkjes honderd vragen van kinderen hangen. Stuur je vliegtuig door een wolk en er start een video van een van de crewleden die de vraag beantwoord. Vormgegeven, met aandacht en liefde voor details. Laat je niet afschrikken door de nagesynchroniseerde video’s.

Questions in the Sky by Air France

3. Studio Job

Al een aantal jaren ontwikkelt creatief bureau BuildInAmsterdam best-in-class e-commercesites. Sites die opvallen door hun unieke en gepolijste en shopping experience. Denk aan de site van Mendo. Voor het ontwerpbureau Studio Job ontwikkelde BiA een site, die om het zacht uit te drukken, nogal eclectisch is, maar perfect past in de stijl van kunstenaars duo Job Smeets en Nynke Tynagel. De site is een eindeloze scroll langs de meest bizarre en indrukwekkende objecten die Studio Job over de afgelopen twintig jaar heeft gemaakt. Vol met kleine, prachtige interacties en visuele grapjes, waardoor je blijft rondklikken en ontdekken.

Studio Job

4. Sobieski

De nominaties voor de Webby’s zijn bekend. In de categorie Website -Best Homepage liep ik tegen de site van Sobieski aan. Waar de website van Studio Job overloopt van de content is die van Wodka merk Sobieski extreem kaal. Zoals de wodka. Rye. Water. No Bullsh*t. Toch betrap ik mezelf erop dat ik al een kwartier probeer een pingpong balletjes in een beker te gooien. Yes Beerpong! Physics libraries als CannonJS en BabylonJS, maken dit soort vergaande interactie via WebGL steeds toegankelijker.

De site van Sobieski doet me denken aan een oudje uit 2016 van WadsonDG voor de absurdistische film Swiss Army Man. Waarin je kan interacteren met een levenloos lichaam…. Klinkt vreemder dan het is. Sites als deze, ogenschijnlijk simpel, die de gebruiker iets geven om mee te spelen, houden de aandacht vast en verhogen zo de Time Spend On Site aanzienlijk. We blijven toch allemaal een beetje kind.

Sobieski

5. Dimetrap

Over speelse verfrissende interactie gesproken. Voor de nieuwe album release van rapper T.I. bracht creative studio SuperHeroCheesecake het verhalende vermogen van een podcast samen met de interactiviteit van het web. Swipend over een sculptuur vol symboliek die tevens het artwork van het album siert, ontdek je spelenderwijs de levensverhalen van de rapper.

T.I. – The Dime Trap

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond