-

Presentatie: de toekomst van digitaal

Henry Blodget, Business Insider’s Editor-in-Chief en CEO, gaf vorige week tijdens de jaarlijkse IGNITION: Future of Digital conferentie zijn visie op wat de toekomst gaat brengen. Samen met zijn team heeft hij een aantal interessante observaties in een presentatie van 134 sheets verwerkt. Zijn algehele conclusie is dat steeds meer content mobiel wordt geconsumeerd. Het is een conclusie die overeenkomt met de presentatie “Mobile is eating the world”, waarbij ik vorige week stil stond.

Het feit dat de digitale wereld steeds meer via smartphones en tablets ontsloten wordt, uit zich ook in de verspreiding van de diverse reclamebudgetten. Ook deze verschuiven steeds meer naar mobiel. Attentie kost tijd. Tijd is geld waard. Geld volgt de attentie. “Money follows eyeballs”. En Google heeft dankzij het Android platform de beste kaarten in handen om zoveel mogelijk aandacht te vergaren.

Tijdschriften en kranten hebben van deze verschuiving momenteel het meeste last. Google verdient momenteel meer aan advertentie inkomsten dan de complete kranten- en tijdschriftenindustrie bij elkaar opgeteld. Het feit dat Sanoma recentelijk bekend maakte dat het bedrijf 500 banen schrapt en de helft van de tijdschriften verdwijnt bevestigt bovenstaand beeld des te meer.

Volgens Blodget vindt de volgende klap plaats binnen de televisie-industrie. Mensen zijn niet meer bereid om voor kabeltelevisie te betalen. Steeds meer mensen consumeren hun televisie via streaming media op het moment dat het hun uitkomt. Netflix is een van de boegbeelden van deze beweging. In Nederland is ook deze verschuiving waar te nemen. Vlak na de lancering nam Netflix al tien procent van al het Nederlandse internetverkeer voor haar rekening.

Tot slot vraagt Blodget zich af of de kaarten nu definitief geschud zijn. Hebben Google, Facebook en Twitter gewonnen of is er nog nog ruimte voor nieuwe spelers? Blodget is van mening van wel. De sterke opkomst van platformen als Whatsapp, Snapchat en Instagram maakt duidelijk dat het spel nog niet gespeeld is. Blodget verwacht in de nabije toekomst dat het Internet of Things en Wearable Computing nog voor grotere verschuivingen gaat zorgen. Verder dan dat gaat zijn vooruitziende blik niet.

 

The future of digital from Useful Ideas

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond