Naar Emerce.nl

Deep dive: Business Design

Verbindt de wereld van Design met de Business

De afgelopen jaren is de rol van business designer in opkomst: een designer met een business mindset of business toolkit. Business design gaat over waardecreatie. Waarde voor de eindgebruiker én de organisatie. 

Vanuit de behoefte van de eindgebruiker worden succesvolle innovaties ontworpen die waarde creëren en zorgen voor competitief voordeel. Dit kan gaan over het aanscherpen van bestaande producten en diensten maar ook over het ontwerpen van geheel nieuwe businessmodellen. Tijdens deze deep dive leer je welke methodieken, principes en tools je kan inzetten om bestaande producten en diensten aan te scherpen of geheel nieuwe business modellen te ontwerpen. 

✔️  Leer de Design mindset toepassen op je business 

Business Design verbindt de belevingswereld van de eindgebruiker met die van de business. In elk traject wordt gewerkt naar oplossingen die:

 1. Waarde toevoegen voor de eindgebruiker
 2. Efficiënt te maken en te onderhouden zijn 
 3. Structurele inkomsten genereren voor de organisatie

In deze deep dive maak je kennis met Business Design als discipline en leren we je de Design mindset toe te passen op de business, vooral door zelf te doen.  Met deze mindset leer je in 4 uur tijd om strategische bedrijfsvraagstukken op te lossen. En kijk je naar business-uitdagingen met een veel bredere blik, waardoor je de organisatie in staat stelt om zich sneller aan te passen aan marktomstandigheden en -kansen. 

Wat levert de training op?
 • Je begrijpt de Business Design mindset. 
 • Je weet hoe je deze kan toepassen om verschillende onderdelen van je business model te verbeteren.
 • Je maakt kennis met verschillende Business model innovation tactics.
 • Je leert verschillende tools kennen die je op verschillende momenten in het Business Design proces kan inzetten.
 • Je krijgt een boost aan energie en input om je team mee te activeren.
Voor wie?

Professionals die zich bezighouden met Business strategy, Innovatie, Product & proposition management, Customer experience, Customer intelligence en Digital.

Programma:

9:00 – 10:15 Business Design begrijpen

 • Waarom Business Design
 • Mindset & framework
 • 3 levels van Business Design

10:15 – 10:30 Koffiepauze

10:30 – 11:30 Business Design tools & voorbeelden

 • Werken met de Business Blueprint (IDEO)
 • Business Model innovation tactics

11:30 – 11:45 Koffiepauze

11:45 – 13:00 Business Design toepassen

 • Het toepassen van de Design mindset op business problemen
 • Experimenteren en werken met assumpties
 • Desirability, viability & feasibility
Docent Sabine Croes

Als Business Designer en partner bij Perspective begeleidt Sabine innovatie en vernieuwingstrajecten bij diverse organisaties, waaronder ABN AMRO, PostNL, Eneco en KPN. Ze helpt teams bij het komen tot oplossingen die nieuwe waarde creëren voor eindgebruikers én de organisatie. Hierbij maakt ze onder andere gebruik van de principes en mindset van Business Design en Design Thinking en de werkwijze van Google Venture Design Sprints. Daarnaast traint Sabine teams om deze manier van denken en werken zelf toe te passen. De trainingen kenmerken zich door veel praktijk, energie en doen.

Docent Markus Leineweber

Markus is partner en oprichter van Perspective. Hij helpt organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe oplossingen die aantrekkelijk zijn voor de eindgebruiker, efficiënt te maken en te onderhouden zijn en die structurele inkomsten genereren voor de organisatie. Markus is overtuigd van de kracht van disciplines als Business Design, Design Thinking, Google Ventures Design Sprints en Business Model Innovation. Hij deelt zijn kennis over deze methodieken graag, zowel in de praktijk tijdens projecten voor organisaties als  Vodafone Ziggo, PostNL, Volksbank en ING, als tijdens trainingen. Markus is geregeld spreker op events over Business Design, Design Sprints en Customer Experience.

Opleidingsinformatie
 • OpleidingsgebiedOnline classroom
 • Investering:€295,-
 • Datum:16 december 2021


Verwante opleidingen