Naar Emerce.nl

Design Thinking


Voor wie?                     Programma                          Docenten

Optimaliseer de klantbeleving met Design Thinking

Design Thinking is een andere manier om naar problemen te kijken en tot oplossingen te komen. Het is een combinatie van creatief en analytisch denken, waarmee je tot andere inzichten en innovatieve resultaten komt. Design Thinking is een iteratief proces van het begrijpen van de klant, het definiëren van de uitdaging, het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor de problemen van de klant, het ontwikkelen van prototypen en het testen daarvan. Het belangrijkste doel: de klantbeleving verbeteren. Hierdoor creëert een organisatie unieke waarde voor zowel de klant als het bedrijf en dit levert onderscheidende waardeproposities op.

In deze opleiding leer je aan de hand van de 5 iteratieve stappen van Design Thinking hoe je klantinzichten  genereert, vertaalt naar innovatieve ideeën en uitwerkt in een onderscheidend service design. Het doel: het ontwerpen van een optimale klantbeleving en onderscheidende momenten in de klantreis. Je leert niet alleen de theorie, maar werkt je ideeën ook zelf uit in een service design.

Na de opleiding ontwikkel je innovatieve services die een positieve invloed hebben op de klantbeleving. Met de juiste touch points en services weet je unieke waarde te creëren voor de klant met als doel van je klant ambassadeurs te maken en te zorgen voor een blijvend concurrentievoordeel.

 


Voor wie?

De opleiding is voor iedereen die invloed heeft op de customer experience: marketing managers, brand managers, e-commerce managers, product managers, communicatie professionals, category managers, online marketeers, content specialisten en UX ontwikkelaars. Kortom, iedereen die zich richt op het optimaliseren van klantbeleving en het creëren van merkambassadeurs.

Je leert:

 • Wat Design Thinking is
 • De 5 stappen van Design Thinking: begrijp de klant, definieer de uitdaging, creëer ideeën, prototype en test
 • Methodieken om klantinzichten te verwerven
 • Klantinzichten benutten voor de ontwikkeling van persona’s
 • In kaart brengen van huidige en gewenste customer journey en touchpoints
 • Co-creatie met de doelgroep
 • Genereren van ideeën
 • Ontwikkeling en testen van prototypes
 • Uitwerking van het gekozen idee in een service design blue print
 • Design Thinking en Service Design tools
 • Implementatie binnen de eigen organisatie en succesfactoren
 • Toepassing op basis van een eigen case


Programma Design Thinking

Dag 1
09:30 – 12:30 Wat is Design thinking en Service design?
12:30 – 13:30  Netwerklunch
13:30 – 16:30  Klantinzichten genereren en begrijpen, het framen van de uitdaging

Dag 2
9:30 – 12:30  Klantinzichten en de uitdaging vertalen naar innovatieve ideeën  
12:30 – 13:30 Netwerklunch
13:30 – 16:30 Prototyping, testen en implementatie vertalen naar een Service Blue Print


Docenten

Albert Gast heeft meer dan 20 jaar ervaring als design strateeg en is eigenaar van Think+DO: een consultancy bureau dat bedrijven adviseert op het gebied van service design, brand design en social design. Albert leert je in de opleiding Design Thinking gebruikers- en contextuele inzichten te vertalen naar een relevante design uitdaging. Om op basis daarvan ideeën te ontwikkelen, ideeën te selecteren, te testen en te implementeren. Om zo continu te blijven vernieuwen en de customer experience en brand experience te verbeteren.

Markus is partner en oprichter van Perspective. Hij helpt organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe oplossingen die aantrekkelijk zijn voor de eindgebruiker, efficiënt te maken en te onderhouden zijn en die structurele inkomsten genereren voor de organisatie. Markus is overtuigd van de kracht van disciplines als Business Design, Design Thinking, Google Ventures Design Sprints en Business Model Innovation. Hij deelt zijn kennis over deze methodieken graag, zowel in de praktijk tijdens projecten voor organisaties als  VodafoneZiggo, PostNL, Eneco en ING, als tijdens trainingen. Markus is geregeld spreker op events over Business Design, Design Sprints en Customer Experience.

Als Business Designer bij Perspective begeleidt Sabine innovatie en vernieuwingstrajecten bij diverse organisaties, waaronder ABN AMRO, PostNL en Eneco. Ze helpt teams bij het komen tot oplossingen die nieuwe waarde creëren voor eindgebruikers én de organisatie. Hierbij maakt ze onder andere gebruik van de principes en mindset van Business Design en Design Thinking en de werkwijze van Google Venture Design Sprints. Daarnaast traint Sabine teams om deze manier van denken en werken zelf toe te passen. De trainingen kenmerken zich door veel praktijk, energie en doen.


 Emerce Academy 

Emerce is het belangrijkste multichannel platform over online business en marketing in Nederland. Emerce biedt managers en ondernemers in e-business inspiratie en concrete tools voor innovatieve marketing, e-commerce en business. Bij Emerce Academy leer je via (online) trainingen, deepdives, masterclasses en updates.


Heb ik wat er voor nodig is?

Stel jezelf de volgende vragen. Ben ik een kei in mijn vak en wil ik nog beter worden? Heb ik de motivatie en skills om mij Service design helemaal eigen te maken? Wil ik direct aan de slag met Service design? Driemaal ‘Ja’, dan is het slim om mezelf nu in te schrijven voor deze opleiding. • Beste docenten van NL
 • Netwerken op niveau
 • Exclusief bij Emerce

 

 

Opleidingsinformatie
 • OpleidingsgebiedOnline classroom
 • Opleidingsniveau:HBO+
 • Investering:995
 • Datum:
  → 16 en 23 september (VOL)
  → 3 en 10 oktober
  → 1 en 8 december
Docenten


Verwante opleidingen