Naar Emerce.nl

Masterclass Marketplaces

Bouw een succesvolle marketplace-business

Elke sector heeft met marketplaces te maken, zéker nu Covid-19 digitalisering versneld in de hand werkt: de opkomst van platformen die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Denk aan Catawiki, YoungOnes, Natuurhuisje, TicketSwap en Werkspot. Deze online platformen zijn populair bij gebruikers en dus schuilt hierin een mooie kans. Maar hoe springen ondernemers en organisaties in deze markt? Hoe lanceren ze een marketplace idee? En hoe zorgen ze ervoor dat hun online marketplace het wél redt?

Tijdens deze masterclass gaat platformexpert Wout Withagen in op deze belangrijke vragen. Stap voor stap doorloopt hij alle onmisbare fases voor het bouwen van een succesvolle marketplace-business: van het eerste idee tot het valideren ervan met behulp van experimenten. Van business model tot P&L. En van de investering tot groei en zwarte cijfers. 

Het bouwen van een marketplace is complex en uitdagend. Omdat het altijd meerdere doelgroepen samenbrengt, heb je te maken met uiteenlopende belangen. Deze masterclass gaat dan ook in op deze unieke dynamiek en leert je onder andere hoe je het kip-en-eiprobleem te lijf gaat. 

EXTRA: Wout Withagen is auteur van het boek ‘Bouw een succesvolle online marktplaats’, een praktisch handboek voor het opzetten van marktplaatsen. Je ontvangt dit boek gratis bij jouw inschrijving voor deze masterclass.

Gedurende de masterclass leer je:

 • We verkennen de mogelijkheden en kansen van online marketplaces
 • Hoe analyseer je jouw idee? Is het een goed idee?
 • Hoe valideer je jouw idee? Wie zitten er op jouw marketplace te wachten?
 • Wat is de ideale voorbereiding?
 • Hoe maak je een begroting voor jouw marketplace-business?
 • Hoe bouw je een online marketplace?
 • Hoe activeer je de vraag- en aanbodzijde van een platform?
 • Hoe zorg je voor verdere groei van jouw marketplace?

Voor wie?

Voor ondernemers met een marketplace-idee of ondernemers die al bezig zijn met het opzetten van een marketplace. Voor ‘intrapreneurs’ die binnen een bedrijf kansen zien voor het opzetten van een marketplace of bezig zijn met het opzetten van een marketplace.

Programma

09:00 tot 10:30 – Is mijn idee voor een marketplace business een goed idee? Hands on aan de slag met het valideren van je idee.

11:00 tot 13:00 – Wat zijn de valkuilen en hoe voorkom ik die? Wat zijn de succesfactoren voor het bouwen van een marketplace business? Leer tips & trics vanuit de praktijk en pas deze toe op jouw marketplace idee.

Master Wout Withagen 

Wout Withagen is auteur van het boek ‘Bouw een succesvolle online marktplaats’ en mede-eigenaar van Freshheads, het digitale bureau dat aan de wieg stond van platformen als Werkspot.nl, Centraal Beheer RoadGuard en YoungOnes. Wout heeft een achtergrond op het vlak van design en heeft zich vanuit daar ontwikkeld tot specialist in het bouwen marketplace-businesses.

 

 

 

 

Opleidingsinformatie
 • OpleidingsgebiedOnline classroom
 • Investering:€345,-
 • Datum:→ 16 september


Verwante opleidingen

Masterclass Voice
Online classroom

Masterclass Voice

Update je kennis van het spraakkanaal. Maarten Lens-FitzGerald, bekend ‘Voice evangelist’...