Privacy- en cookieverklaring Emerce

See here for the English version.

Privacyverklaring

Jouw privacy is voor Emerce van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Emerce doen met informatie die we over je te weten komen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van je bijhouden, neem dan contact met ons op.

Je account
Bij bepaalde onderdelen van onze websites moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, bedrijfsnaam, functie, telefoonnummer, e-mailadres, geslacht, geboortedatum en ip-adres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. 

Wij bewaren deze informatie tot drie maanden nadat je het account hebt opgeheven. Dat doen we zodat je niet steeds opnieuw al jouw gegevens hoeft in te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is. Je kunt je accountinformatie aanpassen wanneer je dat wilt.

Afhandelen bestelling
Als je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes te kunnen afhandelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij je te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, bedrijfsnaam, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, betalingsgegevens en ip-adres. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot de bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Magazine
Wij hebben een magazine. In dit magazine houden wij je zes keer per jaar op de hoogte van de laatste trends in online business, media en marketing. Als je bij ons een betaald abonnement afsluit voor ons Emerce magazine, gebruiken wij je persoonsgegevens om de betaling af te handelen. 

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, bedrijfsnaam, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, betalingsgegevens en ip-adres. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie totdat je het abonnement opzegt en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Contactformulier
Als je ons een mail stuurt voor een vraag, beantwoorden we deze natuurlijk zo snel mogelijk. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, bedrijfsnaam, telefoonnummer en e-mailadres. Het sturen van zo’n mail aan ons vatten wij op als toestemming voor dit gebruik. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden.

Nieuwsbrief
Je kunt je abonneren op een of meer van onze nieuwsbrieven. Hierin lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via je account kun je dit ook doorgeven.

Je e-mailadres wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard tot drie maanden nadat je het abonnement hebt opgezegd.

Wanneer wij je een nieuwsbrief sturen met links naar whitepapers en je vervolgens een whitepaper downloadt, vullen wij bij wijze van service je voornaam, achternaam en e-mailadres alvast in. Die gegevens komen uiteraard niet terecht bij de uitgever van de whitepaper tenzij je daar apart een opt-in afgeeft.

Reactiemogelijkheden
Bij gepubliceerde berichten kun je een reactie achterlaten. Hierbij wordt je naam en eventuele website vermeld. Om de discussie intact te laten, kunnen wij eenmaal gepubliceerde reacties niet verwijderen. Op verzoek kunnen wij je naam aanpassen.

Reclame
Wij willen je graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. In elk reclamebericht staat hoe dat moet. Elke e-mail bevat een afmeldlink. Via je account kun je dit ook doorgeven. Bij telefonische reclame kun je dit aangeven als je wordt gebeld.

Deze reclame kan van ons zelf zijn of van onze partners.

Advertenties
Onze website vertoont advertenties. Wij kijken of mensen deze leuk vinden, en gebruiken die informatie om in de toekomst alleen nog maar leuke of interessante advertenties en aanbiedingen te doen. Voor meer informatie hierover, zie graag onze cookietabel.

Verstrekking aan derden

Het kan voorkomen dat wij jouw persoonsgegevens aan andere bedrijven of instellingen verstrekken, omdat:

 De volgende derden verwerken jouw persoonsgegevens:

Wij werken met bepaalde bedrijven samen. Deze partners kunnen dus je persoonsgegevens krijgen. Zij zorgen er voor dat advertenties zo veel mogelijk interessante of leuke aanbiedingen bevatten. Zij kunnen je dan zelf reclame sturen en/of benaderen om je dingen te verkopen. Wij hebben met ze afgesproken dat je je daarvoor altijd kunt afmelden en dat zij dan je gegevens moeten wissen. 

Wanneer je whitepapers of diensten van derden via onze website wilt afnemen, geven wij deze partijen bepaalde persoonsgegevens zoals je naam, bedrijf, functie en e-mailadres. We zullen altijd vooraf melden welke gegevens worden verstrekt en om welke derde(n) het gaat. Invullen van je gegevens vatten wij op als het geven van toestemming hiervoor.

Cookieverklaring

Wij, en derde partijen, maken op onze websites gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw apparaat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Wanneer je onze website bezoekt, tonen wij een cookiebanner, waarmee wij toestemming vragen voor het gebruik van cookies. Hier kun je aangeven welke cookies je op onze website wel of niet toestaat. Je kunt je toestemming altijd eenvoudig weer intrekken via de banner.

Welke cookies gebruikt Emerce?

Functionele cookies

Emerce maakt in de eerste plaats gebruik van functionele cookies. Een functionele cookie heeft een puur technische functionaliteit. Zonder deze cookies werkt onze website niet naar behoren. Wij scharen hier ook scripts onder die geen persoonsgegevens registreren, maar wel aantallen views tellen.

Analytische cookies
Voor het verzamelen van statistieken over het gebruik en bezoek van de website, maakt Emerce gebruik van analyticsdiensten. Deze gegevens worden door de aanbieder van deze analyticsdiensten geanalyseerd en de resultaten hiervan worden aan Emerce verstrekt. Emerce krijgt op deze manier inzicht in hoe de website wordt gebruikt en kan aan de hand van die gegevens de website en/of haar dienstverlening zo nodig aanpassen.

We hebben onze analyticsdiensten zo privacyvriendelijk mogelijk ingesteld. Dat betekent dat we de volgende maatregelen hebben genomen om jouw privacy te beschermen:
– we hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met de aanbieder van de analyticsdienst;
– we hebben met de aanbieder van de analyticsdienst afgesproken dat de gegevens niet voor andere doeleinden gebruikt mogen worden.

Tracking cookies
Tracking cookies worden geplaatst om de websitebezoeker te identificeren. Deze tracking cookies kunnen ook geplaatst worden vanaf externe domeinnamen door andere partijen. Indien je hier voor kiest, zullen wij, en derden, cookies voor advertentiedoeleinden plaatsen. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om van ons afkomstige advertenties buiten deze website relevanter voor je te maken en het bereik daarvan te meten. Hiervoor maken wij dan gebruik van scripts afkomstig van derden zoals Facebook en LinkedIn. Wil je dit liever niet, maak dan een andere keuze.

Een tracking pixel is een elektronisch bestand (grootte normaal 1 pixel x 1 pixel) dat in een e-mail (bijvoorbeeld onze nieuwsbrief) wordt geplaatst. Door het gebruik van een tracking pixel kunnen wij zien of een e-mail gelezen wordt.

Overzicht Cookies
In onderstaande tabel staat een overzicht van de cookies die worden gebruikt op onze website:

Cookie Leverancier Omschrijving Soort cookie Bewaartermijn
Cookiecontrol CIVIC Dit cookie wordt geplaatst om de voorkeuren van de gebruiker inzake zijn/haar cookievoorkeuren in de cookiebanner te onthouden 90 dagen
https://ads-emerce.adhese.com/
track/2901//sl173/brChrome/
brChrome70/brWindows10/
brdesktop/dmADV0/dtdesktop/
ogcontrol/IIbe135810-9096-
41c4-84a7-4f7dd130d863/
tlnone/A2127.68.78.84/?t=1580221972861?t=1580221975210
Adhese Dit script telt de aantallen views van de banners en advertorials die via Adhese op emerce.nl geplaatst worden. https nvt
_ga Google Tag Manager / Google Analytics Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische data te genereren over hoe bezoekers de website gebruiken met als doel de website te kunnen verbeteren. http 2 jaar
_gid Google Tag Manager / Google Analytics Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische data te genereren over hoe bezoekers de website gebruiken met als doel de website te kunnen verbeteren. http 1 dag
_gat Google Tag Manager / Google Analytics Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische data te genereren over hoe bezoekers de website gebruiken met als doel de website te kunnen verbeteren. http 10 minuten
_fbp Google Tag manager Wordt gebruikt door Facebook om de relevantie van advertising campagnes te verbeteren. Deze cookies worden alleen geplaatst als je toestemming geeft http 3 maanden
test_cookie Doubleclick (Google) Test_cookie wordt door Google geplaatst om te checken of je browser cookies ondersteunt http 1 dag
_hjid Hotjar Dit cookie zorgt ervoor dat gedrag bij volgende bezoeken aan dezelfde site wordt toegeschreven aan hetzelfde gebruikers-ID. Dit wordt gebruikt om in te zien hoe websitebezoekers de Emerce website gebruiken, zodat Emerce deze kan verbeteren.  http 1 jaar
_hjIncludedInSample Hotjar Dit cookie zorgt ervoor dat gedrag bij volgende bezoeken aan dezelfde site wordt toegeschreven aan hetzelfde gebruikers-ID. Dit wordt gebruikt om in te zien hoe websitebezoekers de Emerce website gebruiken, zodat Emerce deze kan verbeteren.  http 1 jaar
__sqra Sooqr Dit cookie wordt gebruikt om de zoekfunctie op Emerce.nl goed te laten werken.  http 2 jaar
__sqrb Sooqr Dit cookie wordt gebruikt om de zoekfunctie op Emerce.nl goed te laten werken.  http 2 jaar
__sqrc Sooqr Dit cookie wordt gebruikt om de zoekfunctie op Emerce.nl goed te laten werken.  http 2 jaar
__cfduid Sooqr Dit CloudFare cookie wordt gebruikt om de paginasnelheid te vergroten http 1 jaar
__hstc Hubspot Dit cookie volgt websitebezoekers en helpt Emerce om in te zien hoe websitebezoekers haar website gebruiken, zodat zij deze kan verbeteren en wordt gebruikt om kwaadwillende websitebezoekers te detecteren en te weren van de website.  http 13 maanden
hubspotutk Hubspot Dit cookie wordt gebruikt met betrekking tot het indienen van formulieren op de website, voor het ontdubbelen van contacten http 13 maandenr
_cfduid Hubspot Dit CloudFare cookie wordt gebruikt om de paginasnelheid te vergroten http 1`jaar
__hssrc Hubspot Dit cookie wordt geplaatst om te kunnen bepalen of een websitebezoeker de browser herstart heeft.  http einde sessie
__hssc Hubspot Dit cookie volgt de sessie van de websitebezoeker http 30 minuten
lang LinkedIn Onthoudt de door de gebruiker geselecteerde taalversie van een website. http einde sessie
userMatchHistory LinkedIn Het cookie wordt gebruikt om de websitebezoeker over meerdere websites te volgen, om uiteindelijk meer gericht te kunnen adverteren.  http 6 maanden
lidc LinkedIn Wordt door LinkedIn gebruikt om het gebruikt van ‘embedded service’ te kunnen volgen. http einde sessie
bcookie LinkedIn Wordt door LinkedIn gebruikt om het gebruikt van ‘embedded service’ te kunnen volgen. http 2 jaar
bscookie LinkedIn Wordt door LinkedIn gebruikt om het gebruikt van ‘embedded service’ te kunnen volgen. http 2 jaar
adhese2 Adhese Het cookie wordt gebruikt ten behoeve van data-analyse en frequency caps. Emerce kan hiermee het aantal unieke bezoekers bijhouden en het aantal keren dat een specifieke advertentie al aan een bepaalde bezoeker is geleverd http 30 dagen
fr Facebook Gebruikt voor advertentiedoeleinden. Wordt geplaatst op websites met een Facebook social plug-in. http 1 jaar
_fbp Facebook Wordt gebruikt door Facebook om de relevantie van advertising campagnes te verbeteren. Deze cookies worden alleen geplaatst als je toestemming geeft http 3 maanden


Social media buttons
Op onze websites zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als LinkedIn en Facebook. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk LinkedIn zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst en door deze derden worden cookies gebruikt. Lees graag de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van LinkedIn (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn en Facebook stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

 Cookies in- en uitschakelen
Je kunt via de browser het plaatsen van cookies uitschakelen. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser. Wanneer je onze website bezoekt, tonen wij een cookie banner, waarmee wij toestemming vragen voor het gebruik van cookies. Hier kun je aangeven welke cookies je op onze website wel of niet toestaat. Je kunt je toestemming altijd eenvoudig weer intrekken via de banner.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat uw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan. Je kunt in ons aparte beveiligingsbeleid lezen hoe wij je privacy beschermen.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring
Wanneer onze website wijzigt, of wij onze dienstverlening aanpassen, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hieronder en kijk of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van je gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. 

Je hebt de volgende rechten:

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Wij zullen binnen 30 dagen aan je verzoek voldoen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Emerce BV
Willem Fenengastraat 4-B
1096 BN Amsterdam
privacy@emerce.nl
020-760 72 00

 

 


Privacyverklaring Emerce, versie april 2020