Privacy

See here for the English version.

Privacyverklaring Emerce

Jouw privacy is voor Emerce van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij Emerce doen met informatie die we over je te weten komen.

Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van je bijhouden, neem dan contact met ons op.

Je account
Bij bepaalde onderdelen van onze websites moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, bedrijfsnaam, functie, telefoonnummer, e-mailadres, geslacht, geboortedatum en ip-adres. Dit doen wij op basis van jouw toestemming. Wij bewaren deze informatie tot drie maanden nadat je het account hebt opgeheven. Dat doen we zodat je niet steeds opnieuw al jouw gegevens hoeft in te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is. Je kunt je accountinformatie aanpassen wanneer je dat wilt.

Afhandelen bestelling
Als je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes te kunnen afhandelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij je te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, bedrijfsnaam, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, betalingsgegevens en ip-adres. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot de bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Een abonnement afsluiten
Als je bij ons een betaald abonnement afsluit, gebruiken wij je persoonsgegevens om de betaling af te handelen.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, bedrijfsnaam, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, betalingsgegevens en ip-adres. Deze hebben wij nodig vanwege het contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie totdat je het abonnement opzegt en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Contactformulier
Als je ons een mail stuurt voor een vraag, beantwoorden we deze natuurlijk zo snel mogelijk. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, bedrijfsnaam, telefoonnummer en e-mailadres. Het sturen van zo’n mail aan ons vatten wij op als toestemming voor dit gebruik. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden.

Nieuwsbrief
Je kunt je abonneren op een of meer van onze nieuwsbrieven. Hierin lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Dit abonnement kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Via je account kun je dit ook doorgeven.

Je e-mailadres wordt alleen met jouw toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard tot drie maanden nadat je het abonnement hebt opgezegd.

Wanneer wij je een nieuwsbrief sturen met links naar whitepapers en je vervolgens een whitepaper download, vullen wij bij wijze van service je voornaam, achternaam en e-mailadres alvast in. Die gegevens komen uiteraard niet terecht bij de uitgever van de whitepaper tenzij je daar apart een opt-in afgeeft.

Reactiemogelijkheden
Bij gepubliceerde berichten kun je een reactie achterlaten. Hierbij wordt je naam en eventuele website vermeld. Om de discussie intact te laten, kunnen wij eenmaal gepubliceerde reacties niet verwijderen. Op verzoek kunnen wij je naam aanpassen.

Statistieken en profilering
Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website, waarbij we ook individuele gegevens kunnen inzien. Met deze statistieken verbeteren we onze website om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen je persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over je te weten te komen. Uiteraard zullen wij je privacy te allen tijde respecteren. Wil je niet dat wij deze statistieken van je maken, dan kun je dit altijd aan ons melden.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, bedrijfsnaam, telefoonnummer, e-mailadres, ip-adres, klikgedrag en bezoekgedrag. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie gedurende drie maanden.

Andere partijen
Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de afgesproken dienstverlening of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

Reclame
Wij willen je graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. In elk reclamebericht staat hoe dat moet. Elke e-mail bevat een afmeldlink. Bij telefonische reclame kun je dit aangeven als je wordt gebeld. Via je account kun je dit ook doorgeven.

Deze reclame kan van ons zelf zijn of van onze partners.

Advertenties
Onze website vertoont advertenties. Wij kijken of mensen deze leuk vinden, en gebruiken die informatie om in de toekomst alleen nog maar leuke of interessante advertenties en aanbiedingen te doen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Wij geven je persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor onze website of als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Wij werken met bepaalde bedrijven samen. Deze partners kunnen dus je persoonsgegevens krijgen. Zij zorgen er voor dat advertenties zo veel mogelijk interessante of leuke aanbiedingen bevatten. Zij kunnen je dan zelf reclame sturen en/of benaderen om je dingen te verkopen. Wij hebben met ze afgesproken dat je je daarvoor altijd kunt afmelden en dat zij dan je gegevens moeten wissen.

Wanneer je whitepapers of diensten van derden via onze website wilt afnemen, geven wij deze partijen bepaalde persoonsgegevens zoals je naam, bedrijf, functie en e-mailadres. We zullen altijd vooraf melden welke gegevens worden verstrekt en om welke derde(n) het gaat. Invullen van je gegevens vatten wij op als het geven van toestemming hiervoor.

Cookies
Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waarin we informatie kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Als je daarna onze website verder gebruikt, nemen wij aan dat je geen bezwaar hebt tegen de cookies.

Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze website werken dan niet goed meer.

Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen.

Beveiliging
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Je kunt in ons aparte beveiligingsbeleid lezen hoe wij je privacy beschermen.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze website wijzigt, of wij onze dienstverlening aanpassen, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hieronder en kijk of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van je gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Emerce BV
Willem Fenengastraat 4-B
1096 BN Amsterdam
privacy@emerce.nl
020-760 72 00


Privacyverklaring Emerce, versie september 2018