-

AR en VR moeten vooral praktisch zijn

Hoewel Augmented Reality en Virtual Reality vooral scoren onder gamers, heeft de gemiddelde consument meer interesse in praktische AR- en VR-toepassingen. Zaken die hij in zijn dagelijks leven kan gebruiken. Zoals informatie over plekken die hij bezoekt (67 procent), visualiseren hoe kleding zal vallen (61 procent) en 3D-manuals (58 procent) bekijken.

En ondanks de lagere koopintentie van deze groep, is de potentiële hardwareverkoop door de grootte van de groep even groot als bij gamers. Dat concludeert Accenture in het rapport Time to Navigate the Super MyWay op basis van onderzoek onder 21.000 consumenten in 19 landen.

De consument wil meer dan alleen ‘fun’ van AR en VR. Sterker nog, meer dan de helft van de consumenten (55 procent) zou graag zien dat zijn smartphone vervangen wordt door een stemgestuurde wearable met AR en hologram interfaces.

Steeds meer vraag naar voice assistants

Ook de vraag naar stand-alone digital voice assistants (DVA) neemt toe. In alle onderzochte landen ziet Accenture een groei van meer dan 50 procent. De stand-alone versie is nog niet zo wijdverspreid als de embedded voice assistant devices, maar ze worden daarentegen wel vaker gebruikt. En bovendien blijken gebruikers ook meer tevreden.

Zo geeft 75 procent van de DVA-gebruikers aan dat ze het device wekelijks of zelfs dagelijks gebruiken. Onder de embedded-gebruikers is dit 69 procent. En de tevredenheid? 94 procent onder stand-alone-gebruikers versus 91 procent onder embedded-gebruikers.

Consumenten die een DVA bezitten, laten de smartphone vaker in de zak zitten. Zo zegt maar liefst 66 procent de smartphone nu minder te gebruiken. 64 procent besteedt minder tijd aan entertainment op zijn smartphone. 58 procent zegt minder online aankopen te doen via de smartphone. En 56 procent zegt er minder zoekopdrachten mee te doen.

*) Een deel van dit artikel werd eerder gepubliceerd in het maartnummer van Emerce magazine (#164).

Het volledige onderzoek Time to Navigate the Super MyWay van Accenture kan hier worden gedownload.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond