-

Groot scherm vervangt mobiel

Size does matter, als het tenminste om het kijken van tv everywhere (TVE) gaat. Terwijl de consumptie van mobiele video stijgt, verschuift het kijken van TVE juist van mobiele apparaten naar grotere schermen zoals smart tv’s.

Momenteel maakt ongeveer een derde (32 procent) van de kijkers gebruik van tv’s met internetverbinding. Twee jaar geleden was dat nog 20 procent, aldus onderzoek van Adobe Primetime op basis van vier miljard TVE authenticaties. Ondertussen daalde het mobiele tv-kijkgedrag van 54 naar 46 procent.

Apps, apps, apps

Tegelijkertijd wordt er minder via browsers gekeken. En meer via apps. Geen verrassing want de meeste providers bieden inmiddels gepersonaliseerde app-omgevingen voor hun on-demand content. Suggesties voor verder kijken gebaseerd op wat je eerder keek, poppen te pas en te onpas op.

Aantal kijkers neemt vlucht

Mobiel en internetverbonden tv-devices nemen inmiddels 75 procent van de totale TVE in beslag. En het aantal kijkers blijft groeien. In de afgelopen twee jaar steeg het aantal kijkers in Amerika zelfs met 110 procent.

Mobiel nieuws blijft

Grote schermen trekken meer en meer kijkers naar zich toe. Mobiele devices en browsers zien minder activiteit in TVE-kijkgedrag van onder andere muziek, films en sport. Maar het nieuws is iets dat kijkers in hoge mate op de mobiel blijven kijken. Dat aandeel groeide dan ook met 4 procent, waar de andere genres juist een afname van 10 tot 30 procent zagen.

*) Een deel van dit artikel werd eerder gepubliceerd in het juninummer van Emerce magazine (#159).

 Het volledige onderzoek ADI State of Digital Video van Adobe is hier te vinden.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Reden is niet consument gedreven maar aanbieder gedreven. Door de browserervaring bewust te frustreren en daar apps tegenover te zetten, die vaak schil zijn die op browserengine draait en exact dezelfde streams toont, kunnen ze de consument blijven volgen. In de browser is dat zeer lastig.

ferdinandes

Ik vind dit een onduidelijk artikel. het is niet duidelijk wat TV-E nou precies is. Gaat dat om digitale versies van televisie uitzendingen, eventueel interactief? of is dat live tv? En zoja, gaat het dan om apps van bijv kpn ed? Hoort Netflix er ook bij? En alle youtube achtige filmpjes, worden die ook meegeteld?

bovenstaande geeft de indruk dat Mobiele video zakt, maar deze groeit nog steeds explosief, al is niet alles makkelijk te meten daar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond