-

In-app fraude neemt wereldwijd flink toe

Fraude met mobiele apps neemt wereldwijd flink toe. Maar de cijfers verschillen sterk per werelddeel en land. West-Europa brengt het er relatief goed vanaf. Azië scoort slecht, zowel in mobiele app installeer-fraude als met in-app aankoopfraude.

Dat concludeert eMarketer op basis van recent onderzoek van Apsalar. Het bureau onderzocht wereldwijd meer dan tien miljard in-app clicks en meer dan 200 miljoen in-app transacties.

Wat blijkt? De wereldwijde click-to-install fraude heeft een ratio van 2,57. Oftewel, voor elke click die leidt tot een legitieme app-installatie zijn er maar liefst 2,57 frauduleuze of onverklaarbare clicks waar te nemen. In Amerika is dit getal 2,12. De drie landen met de hoogste mobiele app installeer-fraude zijn: Hong Kong, India en Indonesië. Azië scoort kortom slecht: zes van de top 10-landen komen uit dit werelddeel. De rest bevindt zich in het Midden-Oosten.

Top 5 landen met de hoogste mobiele app installeer-fraude
 1. Hong Kong
 2. India
 3. Indonesië
 4. Bahrein
 5. Turkije

West-Europa doet het beter. Duitsland, Frankrijk en Italië voeren de lijst aan met de minste click-fraude bij het installeren van mobiele apps. Ook Spanje en Noorwegen doen het goed en eindigen in deze positieve top 10-lijst.

Top 5 landen met de laagste mobiele app installeer-fraude
 1. Duitsland
 2. Frankrijk
 3. Italië
 4. Filipijnen
 5. Mexico

De wereldwijde in-app aankoopfraude laat daarnaast een flink hoge ratio zien: wereldwijd maar liefst 7,49. Dit houdt in dat voor elke in-app aankoop er meer dan zeven downloads zijn waar niet voor betaald wordt. Ook hierin voeren Azië en het Midden-Oosten de lijst aan. Met China voorop. Daar wordt per legitieme aankoop zelfs 273,2 stuks gestolen. De nummer twee Taiwan volgt met flinke afstand. Daar is het gemiddelde 54,1 gestolen downloads per aankoop.

Top 5 landen met hoogste mobiele in-app aankoopfraude
 1. China (273,2)
 2. Taiwan (54,1)
 3. Saoedi Arabië (24,6)
 4. Israël (18,3)
 5. Hong Kong (18,1)

Ook wat deze fraude betreft scoort West-Europa beduidend beter. In Noorwegen worden slechts 0,2 downloads gestolen per legitieme in-app aankoop. Amerika valt nog net binnen de top 10 landen met laagste mobiele in-app aankoopfraude met 1,5 fraudeleuze downloads per aankoop.

Top 5 landen met laagste mobiele in-app aankoopfraude
 1. Noorwegen (0,2)
 2. Verenigd Koninkrijk (0,4)
 3. Japan (0,7)
 4. Nieuw Zeeland (0,9)
 5. Australië (0,9)

Een samenvatting van het onderzoek The Apsalar App Install and Transaction Fraud Index is hier te downloaden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond