-

Jongere wil telefoon minder gebruiken

Maar liefst 50 procent van de Nederlanders vertrouwt de meeste informatie die via social media wordt verspreid niet. Hierbij speelt mee dat ongeveer een even groot aantal (51 procent) zich zorgen maakt over de controle die platformen hebben.

Daarnaast vindt een derde (33 procent) van de Nederlandse jongeren (16- tot 24-jarigen) dat ze hun mobiele telefoon te veel gebruiken. En dat de informatie hen afleidt en overspoelt. Dit blijkt uit onderzoek door Kantar TNS.

Zorgen over persoonlijke data

Als het over data gaat, worden mensen zich steeds bewuster van de prijs die ze betalen voor hun connected levensstijl. Velen van hen hebben het gevoel dat ze aan het kortste eind trekken in een oneerlijke uitruil.

Wereldwijd zegt maar liefst 40 procent zich zorgen te maken over de hoeveelheid persoonlijke data die bedrijven van hen hebben. Het verschil per land is echter groot. Zo maakt in Polen driekwart (72 procent) van de consumenten zich hierover zorgen. Meer dan in elk ander land. Maar ook in Nederland is het aandeel hoog met 52 procent.

Geen vertrouwen in mobiel betalen

Nieuwe technologieën zoals buy buttons en mobiel betalen maken e-commerce gemakkelijker dan ooit, maar veel consumenten zien er de voordelen niet van in. Er wordt namelijk lang niet altijd aan verwachtingen voldaan.

In China betaalt inmiddels 64 procent van de consumenten het liefst alles via de mobiel. Maar in de ontwikkelde Westerse markten is men veel minder geneigd voor betalingen de mobiel te grijpen. In Nederland geeft slechts een kwart (26 procent) aan het liefst alles via de mobiel te betalen. De reden? Gebrek aan vertrouwen.

*) Een deel van dit artikel werd eerder gepubliceerd in het decembernummer van Emerce magazine (#163).

Het volledige onderzoek Connected Life: Six trends on trust in a connected world van Kantar TNS is hier te downloaden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond