-

Onderzoek: Mobiel wordt hét aandachtsgebied

Mobiele ontwikkelingen zullen de belangrijkste aandachtsgebieden zijn voor (online) retailers zo blijkt uit onderzoek. 54% van de 115 ondervraagde, wereldwijd opererende retailers, geeft aan het als belangrijke groeimogelijkheid te zien. 

“De grootste opgave hierin wordt zonder twijfel verandering en veranderingsmanagement,” zegt Thilo Bendler van Otto Group. Met name het gebrek aan interne bereidheid tot veranderen gaat voor problemen zorgen geeft hij aan.

De resultaten wijzen uit dat de online handelaren mobiel als kanaal niet alleen als grootste groeimogelijkheid zien maar ook als het gebied dat nog het sterkst zal veranderen. Op grote afstand wordt mobiel gevolgd door sociale media (22%). Met name Azië gaat de komende jaren voor de grootste internationale groei zorgen. Maar liefst 72% ziet dit gebied als groeimarkt. Slechts 17% ziet Latijns Amerika als deel van de wereld wat de aandacht moet krijgen.

Belangrijke veranderingen lijken zich op het gebied van mobiele betalingen te zullen voordoen. Toch denkt 53% van de ondervraagden dat het nog zeker twee jaar duurt voordat technologie als mobiele betalingen mainstream is. Voorlopig krijgt de ontwikkeling van goed functionerende mobiele websites (64%) de volledige aandacht. Maar 14% focust zich op het afstemmen van online en offline ervaringen.

Download het volledige onderzoek.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen Baidenmann

> Met name het gebrek aan interne bereidheid tot veranderen gaat voor problemen zorgen geeft hij aan.

Om precies deze reden loont het voor grote en middelgrote retailers de moeite om (al dan niet performance based) samenwerkingen aan te gaan met externe App developers/publishers met m-commerce track record zoals DevMobile, zodat de App en bijhorende organisatie naast de reguliere processen kan bestaan. En dan is er in de praktijk zelfs ruimte voor het afstemmen van de mobile- en web-ervaringen, afstemming van acties tussen kanalen/touchpoints etc.

http://www.emerce.nl/nieuws/affiliate-nieuwe-stijl-apps

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond