-

PayPal geliefd voor kleine bedragen

iDeal (56 procent) steekt met kop en schouders uit boven andere online betaalmethoden. Maar hoe is de markt nu eigenlijk verder verdeeld? Creditcards blijken in ons land met afstand tweede (12 procent), gevolgd door automatische incasso’s (6 procent) en bankoverschrijving (5 procent).

Dit blijkt uit de eCommerce Payment Monitor van Thuiswinkel.org, GfK en iDeal (Betaalvereniging Nederland). En de top drie verschilt niet als we puur kijken naar de mobiele betalingen, alhoewel de cijfers daar wel iets verschillen in het voordeel van credit cards.

eCommerce1

Kleine bedragen via PayPal

Over het algemeen worden van de online betaalmethoden automatische incasso’s en bankoverschrijvingen vooral gebruikt voor grote bedragen, gemiddeld 262 euro en 193 euro. AfterPay (2 procent) en PayPal (5 procent) zijn daarentegen populair voor kleinere bedragen vanaf respectievelijk 76 en 60 euro. De gemiddelde uitgave via iDeal is 99 euro en met credit cards wordt 131 euro uitgegeven.

Media & entertainment favoriet

Waar de kassa van de online betaalmethoden met name voor rinkelt? Media & entertainment. In 2015 werden maar liefst 32,7 miljoen online aankopen in dit segment gedaan. Een van de hardst groeiende online markten is die van food en nearfood, waar de dagelijkse boodschappen onder vallen. Het aantal online aankopen binnen deze markt steeg in een jaar tijd met 34 procent.

Online aankopen vooral thuis gedaan

Opvallend genoeg worden de online aankopen via de smartphone steeds vaker thuis gedaan: 81 procent in het vierde kwartaal van 2015 ten opzichte van 76 procent een jaar eerder. Slechts 6 procent (10 procent in 2014) deed aankopen via de smartphone op het werk.

Voor aankopen via de tablet is het nog minder gebruikelijk om dat buitenshuis te doen: maar liefst 95 procent zegt zijn laatste aankoop thuis gedaan te hebben.

eCommerce

*) Een deel van dit artikel werd eerder gepubliceerd in het meinummer van Emerce magazine (#149).

De eCommerce Payment Monitor van Thuiswinkel.org, GfK en iDeal (Betaalvereniging Nederland) kan hier aangevraagd worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond