-

SaaS startups zetten de software-industrie onder druk

Alleen al in de laatste vijf jaar zijn er 1400 nieuwe SaaS bedrijven ontstaan die het marktaandeel van grote reuzen als IBM, Cisco en zelfs Salesforce bedreigen. En die markt blijft verder groeien, naar 55 miljard in 2016, volgens gegevens van Better Buys.

Het gaat hard met Software as a Service (SAAS), oftewel software die in de vorm van clouddiensten wordt aangeboden. 64 procent van kleine en middelgrote bedrijven zijn nu al afhankelijk van clouddiensten en 78 procent geeft aan dat ze er nog meer gebruik van gaan maken.

De bestedingen aan SaaS groeien dan ook sterk. In 2015 werd ging het om 8 miljard dollar, dit jaar om 12 miljard. De verschuiving naar mobiele dienstverlening is een van de belangrijkste oorzaken. Het is dan immers logischer om diensten af te nemen die vanaf verschillende apparaten kunnen worden benaderd. Vijftig procent van software-implementaties bij bedrijven betreft SaaS. Vooral CRM (klantrelatiebeheer) is daarin sterk vertegenwoordigd.

Asset04-4

SaaS wordt de meest disruptieve technologie in 2020, voorspelt Betterbuys. Het aantal SaaS startups groeit namelijk zeer stel. En het marktaandeel van al die kleintjes is inmiddels groter dan die van reuzen als Salesforce, die juist weer een bedreiging waren voor traditionele softwarebedrijven. Voorbeelden van recente SaaS startups zijn Domo (datavisualisatie), Moz (marketing analytics) en State (statistische data).

De VS hebben wereldwijd nog altijd de helft van het marktaandeel in handen en in die zin is SaaS daar een belangrijke werkgever.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

ReapIt

Great work. It really helped me. Interesting one.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond