-

Shopper doet moeite voor gratis verzending

Consumenten hechten veel waarde aan gratis verzending. Een grote meerderheid (88 procent) onderneemt actie om ervoor in aanmerking te komen. Denk aan extra producten toevoegen (37 procent) of de meest lange levertijd kiezen indien dit verzendkosten voorkomt (30 procent).

Ook is het een voorname reden om een bestelling af te breken. Bijna de helft (47 procent) haakt af als verzendkosten de totale aankoopkosten duurder maken dan verwacht. En 38 procent vertrekt als de waarde van de bestelling te laag is om voor gratis verzending in aanmerking te komen.

Dat blijkt uit het onderzoek 2017 UPS Europe Puls of the Online Shopper van UPS. Andere redenen voor het afbreken van een online aankoop zijn het niet op voorraad zijn van een artikel (39 procent), niet de betaaloptie van voorkeur krijgen (36 procent) en het alleen maar willen checken wat de totale prijs zou worden (35 procent).

Retours in orde brengen

Ook de retourbeleidsregels zijn uitermate belangrijk voor Europese online shoppers. 64 procent neemt het retourbeleid door voordat hij of zij online een aankoop doet. En 75 procent vindt gratis retours belangrijk bij de keuze voor een online retailer.

Een artikel naar de retailer terugsturen is de meest gebruikelijke manier om een artikel te retourneren, maar drie op de tien klanten brachten al een artikel naar een fysieke winkel terug. Dit gedrag biedt retailers bijkomende zakelijke mogelijkheden want 64 procent van de klanten die een artikel naar een winkel terugbracht, deed tijdens dat bezoek een extra aankoop.

Flexibiliteit en gemak

Flexibiliteit en gemak zijn beslissende factoren bij het leveren en retourneren van pakketten. Uit het onderzoek blijkt dat online shoppers 41 procent van hun bestellingen op een alternatieve afleverlocatie lieten bezorgen. Van degenen die een online aankoop retourneerden en hun artikelen liever naar de retailer terugstuurden, brengt 28 procent hun retours naar door de vervoerder erkende retailers als UPS AccessPointTM-locaties.

*) Een deel van dit artikel werd eerder gepubliceerd in het maartnummer van Emerce magazine (#164).

Het volledige 2017 UPS Europe Puls of the Online Shopper van UPS is hier te downloaden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond