-

Video verslaat social

Tieners staan vrijwel 24/7 in contact met elkaar via hun smartphone. En lijken niet weg te slaan bij de social media-apps. Toch spendeert het grootste deel van hen de meeste tijd aan mobiele video. Maar liefst 71 procent van de tieners kijkt meer dan drie uur video per dag.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Google. Ongeveer de helft van hen gaf aan meer dan drie uur per dag met sociale netwerken of berichten-apps bezig te zijn.

Sms me maar

Communiceren doet de tiener van nu het liefst via sms (38 procent). Berichten-apps (18 procent) of face-to-face (15 procent) zijn een stuk minder populair. Sterker nog, bijna drie op de tien tieners zegt weleens te sms’en met iemand die fysiek in de buurt is.

Aantal social media-volgers van groot belang

Alhoewel tieners meer tijd spenderen aan video dan aan social, is het aantal volgers van immens belang voor ze. Van de 13- tot 17-jarigen zegt 53 procent dit aantal belangrijk te vinden, tegenover iets meer dan 40 procent voor 18- tot 34-jarigen.

Tieners shoppen online

En als de tieners dan toch uur na uur op de mobiel spenderen, is de stap naar shopping zo gemaakt. Twee op de drie tieners zegt weleens iets online te kopen, terwijl 88 procent zegt aankopen in-store te doen. Online shoppen is makkelijker (61 procent), sneller (41 procent) en biedt betere deals (49 procent), aldus de tieners.

Wat ze dan het liefst online aanschaffen? Vooral videogames, boeken en kleding. Maar wie zijn waar online aan tieners wil slijten, moet wel in goede productfoto’s investeren. Maar liefst 64 procent van de tieners zegt dat met name de plaatjes bij producten van grote invloed zijn.

*) Een deel van dit artikel werd eerder gepubliceerd in het meinummer van Emerce magazine (#158).

Het volledige onderzoek Gen Z: new insights into the mobile-first mindset of teens van Google is hier te downloaden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond