-

Wearables, betaalinstrumenten van de toekomst?

Het fenomeen wearables gaat van fitnessbandjes tot slimme horloges. Waar het bij de eerste categorie vooral draait om iemands gezondheid, is het tweede type gadget veelal een verlengstuk van de smartphone. Maar dat niet alleen, volgens Stratos maakt de wearable een goede kans om het betaalinstrument van de toekomst te worden.

De verwachtingen voor de wearables-markt zijn enorm, aldus eMarketer. Zo voorspelt Cisco Systems dat wereldwijd het aantal wearable-connecties zal groeien van 109 miljoen in 2014 en 170 miljoen in 2015 naar maar liefst 578 miljoen in 2019.

grafiek emarketerLiever betalen met wearable

Mobiele betalingen zijn geen nieuw concept. Maar tot nu toe keek men daarbij vooral naar het gebruik van de smartphone voor het doen van aankopen. Stratos zegt echter dat ook voor de wearable een belangrijke rol is weggelegd.

Sterker nog, onderzoek van het Amerikaanse bedrijf toont aan dat maar liefst bijna 70 procent van de smartphonegebruikers liever met een wearable betaalt in een winkel, dan met een smartphone. Bijna de helft van hen zou een wearable willen gebruiken als betaalinstrument. En het meer dragen, mits je ermee zou kunnen betalen.

Een op de drie Amerikaanse smartphonegebruikers heeft volgens Stratos inmiddels een wearable-device. Daarnaast zegt 75 procent van plan te zijn er een te kopen. Welke?

 • 53 procent heeft een smart wristband en 39 procent wil er een.
 • 32 procent heeft een wearable camera en 29 procent wil er een.
 • 26 procent heeft een smart clip en 9 procent wil er een.
 • 24 procent heeft een smart watch en 29 procent wil er een.
 • 10 procent smart glasses en 19 procent wil er een.

Gevraagd naar de volgorde van favoriete wearables voor het doen van betalingen, zegt:

 1. 49 procent een all-in-one digitale kaart
 2. 32 procent een mobiel device
 3. 9 procent een smart watch
 4. 8 procent een smart arm- of wristband
 5. 2 procent een smart clip
 6. 0,7 procent een schoen
 7. 0 procent kleding

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond