CMS

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in CMS

Is Craft Commerce een Magento-killer?

Waar de term webshop valt, wordt al snel Magento als oplossing genoemd. Maar sinds enige tijd is er ook een alternatief platform voor e-commerce: Craft Commerce. Zeker nu de ondersteuning op Magento 1 gaandeweg afloopt, oriënteren bedrijven zich op de mogelijkheden van nieuwe systemen. De overstap op Magento 2 is immers niet naadloos of kosteloos. Is Craft Commerce een goed alternatief voor het populaire Magento?


WordPress versus Adobe Muse: een wereld van verschil of toch niet?

WordPress is het meestgebruikte Content Management Systeem (CMS) en wordt gewoonlijk vergeleken met andere CMS-en als Joomla of Drupal. De gebruikers van deze systemen maken heel vaak gebruik van kant-en-klaar vormgegeven templates die worden ingevuld met eigen content. Voeg er nog een paar plugins aan toe en klaar is kees. Of toch niet helemaal? Wat heeft een programma als Adobe Muse te bieden en met welk systeem kan de klant zijn site het makkelijkst zelf onderhouden?


Is het tijd voor een nieuw CMS?

E-commerce beweegt van conversie- naar klantgericht. En dat betekent dat er nieuwe eisen worden gesteld aan de online content. De klant verwacht inspiratie, niet alleen productinformatie, en dan ook nog bij voorkeur gepersonaliseerd en op een relevant moment. Niet alle CMS’en zijn hierop ingericht. Hoe weet je of het tijd is voor een nieuwe?


Boost de performance van je website met PHP7

Ben je een webdeveloper of eigenaar van een website? En draait je website op een CMS, zoals WordPress, Joomla of Magento? Dan is het de hoogste tijd voor PHP 7. Ik heb de populairste CMS’en getest met PHP 7 en wat blijkt? WordPress is zelfs twee keer zo snel en ook Joomla en Magento tonen significant een performance boost.


Enterprise-contentmanagement: wanneer ben je er aan toe?

Je marketingstrategie is goed geïmplementeerd en je beschikt over de vereiste tools om de gewenste resultaten te behalen. Je bent begonnen met vertalingen in meerdere talen en je vraagt je af hoe je al je systemen zodanig kunt integreren dat je voor alle kanalen consistentie in brand en message kunt creëren.


Meer artikelen in CMS

Topic: CMS

Hier vind je cases, advies en de laatste ontwikkelingen rond CMS-en. De artikelen bieden informatie voor het maken van keuzes, de laatste trends of en tips over de verschillende systemen. Zelf bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Tech topics